Коронавирусната пандемия придоби политически оттенък в Хонконг. Бившата британска колония

...
Коронавирусната пандемия придоби политически оттенък в Хонконг. Бившата британска колония
Коментари Харесай

Масово тестване срещу COVID-19 или събиране на лични данни?

Коронавирусната пандемия закупи политически нюанс в Хонконг. Бившата английска колония мина напълно под чадъра на комунистически Китай, който одобри полемичен закон за националната сигурност.

Съгласно новия закон пълномощията на полицията в Хонконг са разширени, което дава учредения за опасения, че деятелите, които се опълчват на Пекин, могат да бъдат преследвани и съдени. На фона на пандемията се развихри нов скандал, който съгласно опозиционно настроените жители в Хонконг има политически колорит.

Според подкрепения от Пекин проект най-малко 5 милиона от 7.5-милионното население би трябвало да бъдат тествани за новия ковид. Мнозина в града обаче се опълчват на всеобщото тестване, тъй като съгласно тях управляващите посредством тестванията ще съберат персонални данни, нарушавайки неприкосновеността на персоналния живот. Те се съмняват в успеваемостта на самодейността.

FT напомня за опасенията, че китайските комунистически управляващи са събирали ДНК в Синдзян-уйгурския самостоятелен район, в който доста уйгури и други мюсюлмани бяха пратени в лагери. Правителството на Хонконг упорства, че всички събрани данни ще останат в града, а няма да бъдат предадени на китайските управляващи. Продемократичните политици в Хонконг приканиха за протест на всеобщото тестване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР