Коронавирусната пандемия постави много хора под домашен арест(снимка: CC0 Public

...
Коронавирусната пандемия постави много хора под домашен арест(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

COVID-19 вероятно ще доведе до „десетилетие у дома”


Коронавирусната пандемия сложи доста хора под „ домакински арест ”
(снимка: CC0 Public Domain)

В ъздействието на пандемията от COVID-19 върху живота на хората ще бъде дълготрайно и евентуално ще докара до „ десетилетие вкъщи ”, сочи изследване на компанията Accenture измежду 8 800 души в 20 страни.

Основната констатация от изследването е, че хората се преориентират към локалната общественост, принуждавайки търговците на дребно и доставчиците на потребителски артикули да приспособяват предлагането към новите условия.

Продължаващият дискомфорт, обвързван с публичните пространства и пътуванията, комбиниран с възходящия финансов боязън на фона на намаляващите приходи на семействата, ще принуди хората да останат най-вече у дома, сочи анализът.

Така да вземем за пример, 69% от интервюираните чакат, че през идващите шест месеца по-голямата част от връзката им ще бъде вкъщи, в къщата на другар или виртуално. Повече от половината (53%) от хората, които в никакъв случай до момента не са работили от у дома, възнамеряват да вършат по-често това в бъдеще.

Около 56% от потребителите споделят, че пандемията ги принуждава да пазарят в околните магазини, а 79% от тях възнамеряват да продължат да вършат това в дълготраен проект. 56% от потребителите купуват повече локални артикули, като 84% от тях имат намерение да вършат това и в бъдеще.
още по тематиката
Интересното е, че 50% от интервюираните показват финансовата сигурност като един от трите основни казуса през идващите шест месеца. Не е изненадващо, че 54% от хората към този момент пазарят по-икономично и евентуално тази наклонност ще се резервира.

Намирайки се под „ домакински арест ”, хората започнаха да поддържат връзка повече с родственици и другари виртуално, да се пробват в кулинарията, в подобренията на дома и усвояването на нови умения. Освен това мнозина най-сетне откриха време за своето занимание. Повечето от интервюираните имат намерение да продължат да прекарват времето си в сходство с новите показа за живота.

Според анализаторите, „ домът към този момент е нова граница ” – той се е трансформирал в място за работа, учене, експериментиране на нови занимания, социализация и несъмнено леговище, тъй че фирмите би трябвало да регистрират тази действителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР