Коронавирусната пандемия накара британската кралица Елизабет ІІ и съпруга й

...
Коронавирусната пандемия накара британската кралица Елизабет ІІ и съпруга й
Коментари Харесай

Елизабет ІІ се крие в замък за Коледа

Коронавирусната пандемия накара английската кралица Елизабет ІІ и брачна половинка й принц Филип да решат да посрещнат Рождество Христово в замъка Уиндзор за първи път от повече от 30 години, съобщи Агенция Франс Прес.

По традиция двамата прекарват празниците в края на годината в своята резиденция в Сандрингам, Източна Англия, дружно с други членове на кралското семейство. Заради пандемията обаче тази година 94-годишната Елизабет и 99-годишният ѝ брачен партньор, който е с нежно здраве, са решили да останат в замъка покрай Лондон, показва Българска телеграфна агенция.

„ След като взеха поради всички уместни препоръки, кралицата и Единбургският херцог взеха решение да прекарат тази година Коледа безшумно в Уиндзор “, заяви през днешния ден представител на Бъкингамския замък.

Най-големият наследник на Елизабет ІІ, принц Чарлз, и неговият по-голям наследник, принц Уилям, се заразиха с ковид по-рано тази година, напомня Агенция Франс Прес.

Агенцията отбелязва, че с повече от 59 000 умряли при 1,5 милиона случая на заразяване с ковид, Англия е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР