Коронавирусната пандемия и икономическото възстановяване ще бъдат във фокуса на

...
Коронавирусната пандемия и икономическото възстановяване ще бъдат във фокуса на
Коментари Харесай

Германското европредседателство ще се съсредоточи върху предизвикателствата, свързани с коронавируса

Коронавирусната пандемия и икономическото възобновяване ще бъдат във фокуса на немското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това се споразумяха сътрудниците от ръководещата коалиция в Германия, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Снощи в постройката на канцлерството в Берлин се състоя среща сред управленията на консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел ХДС/ХСС и Германската социалдемократическа партия, с цел да очертаят задачите за шестмесечното ротационно председателство, което Германия ще поеме на 1 юли от Хърватия.

Меркел показа задачите на немското европредседателство

Утре немското държавно управление има намерение да одобри и самата стратегия за европредседателството.

"С оглед на пандемията от Ковид-19 Европейският съюз се сблъсква с същинско предизвикателство ", записаха участниците в снощната среща в къс документ, обобщаващ резултатите от вчерашните им диалози.

По време на председателството си Германия ще "работи с всички сили за оправянето с общи старания и с взор към бъдещето с тази задача и да направи Европа още веднъж мощна ".

"Ръководни правила " на немското председателство на Съвета следва да бъдат и "по-силна и по-иновативна Европа, обективна Европа, устойчива Европа, Европа на сигурността и общите полезности, мощна Европа в света ", се споделя в текста.

Какво значи това в съответни измерения, не излиза наяве от документа.

Лидерът на ГСДП Норберт Валтер-Борянс съобщи след срещата, че Германия желае да бъде добър посредник в подтекста на битката на Европа с коронавирусната пандемия и произлизащите от нея съществени стопански последствия.

Меркел: Европейски Съюз е изправен пред доста, доста сложни времена

Европа стои сред "блоковете " на Китай и Съединени американски щати. "С други думи, най-важното е Европа да бъде сплотена ", сподели Валтер-Борянс.

Миналата седмица, в тирада в немския парламент, отдадена на идното европредседателство, Ангела Меркел съобщи, че пандемията би трябвало да бъде обсъждана като опция европейските институции и стопански браншове да бъдат реформирани, с цел да бъде съюзът по-добре квалифициран за бъдещето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР