Коронавирусната криза ще доведе до спад в търсенето на въздушен

...
Коронавирусната криза ще доведе до спад в търсенето на въздушен
Коментари Харесай

Oliver Wyman: Търсенето на въздушен транспорт ще намалее с 95%

Коронавирусната рецесия ще докара до спад в търсенето на въздушен превоз с над 95%. Това демонстрира разбора, оповестен в понеделник от консултантската компания Oliver Wyman, който предизвестява, че това влияние се оформя като по-лошо от това, което секторът претърпя след 11 септември 2001 година, когато спадът беше 30%.

След четирите етапи на деескалация, „ новото обикновено “ ще докара до цялостното възобновление на стопанската система, в това число и на полетите. Способността за обезпечаване на сигурност в здравето и сигурността обаче ще бъде доста значима за възобновяване на доверието в обществото, изключително във въздушния превоз. За да се възвърне това доверие в кратковременен и дълготраен проект, е належащо да има протоколи за оценка на опасността, основани на научни данни, които да изясняват на пасажерите сериозността на обстановката и какво вършат самолетните компании, с цел да ги смекчат.

След терористичните офанзиви в Съединени американски щати на 11 септември се сътвори цветно кодирана система за оценка на равнището на опасност, която осведоми пътуващите за степента на риска. Ето за какво от Oliver Wyman оферират съдействие сред държавните управления и промишлеността на въздушния превоз за основаване на сходна система за надзор на огнища на инфекциозни болести като ковид.

Системата би оценила опасността от инфекциозни болести на пет равнища, цветно кодирана, като в детайли прецизира изискванията за сходство сред всеки цвят и процедурите за сигурност, следвани от самолетните компании и летищата.

Например, коронавирусът понастоящем би бил в категорията " доста съществени " въз основа на декларацията за изключително състояние, заповедите за карантина и разпространяването на заболяването. Ето за какво на това равнище пасажерите могат да чакат самолетните компании да обезпечат персонални защитни средства за всички пасажери и чиновници, наложително от време на време миене на ръцете и стерилизация на повърхности по време на полети и липса на бордово обслужване, наред с други неща.

Оценката на опасността ще помогне на пасажерите да се обучат по какъв начин да летят при избрани условия и какво да чакат при идването си на летища или на борда на самолети.

След 11 септември бяха открити ограничавания при транспорт на течности - в обособени контейнери с не повече от 100 милиметра и задължението да се смъкват обувките им на летищния надзор.

Сега хора с температура или мощна кашлица евентуално няма да имат достъп до самолета, когато равнището е оранжево или по-високо и че пасажерите на борда могат да бъдат принудени да носят маска. Вземането на температура на пасажерите преди полети или представянето на резултатите от тестванията за вирусни антитела също може да е належащо.

Разработването на набор от правила, съгласувани от всички самолетни компании, ще улесни спазването и би могло да улесни пътуванията в интернационален проект, като даде на държавните управления общ набор от ограничения за надзор, се споделя още в отчета.

Източници: 20minutos.es, elconfidencial.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР