Коронавирусната инфекция се предава по въздушно-капков път. До момента няма

...
Коронавирусната инфекция се предава по въздушно-капков път. До момента няма
Коментари Харесай

Хората с лещи имат навици и за предпазване от коронавируса, убеден офталмолог

" Коронавирусната зараза се предава по въздушно-капков път . До момента няма 100-процентови доказателства, че този вирус може да проникне през конюнктивата, само че въпреки всичко като една лигавица, се допуска, че и от там вирусът може да навлезе в организма. ".

Това съобщи доктор Алек Топов - шеф на отделението по Офталмология в столичната частна болница пред БНР. Той предлага по този начин, както се употребява защитна маска лекарите да употребяват и защитен шлем.

По думите му пациентите, които носят лещи са най-предпазени от ковид, тъй като те са привикнали, преди да пипат очите си, да взимат изключителни хигиенични ограничения . " Всеки от тези пациенти знае, че когато не е направил това нещо, постоянно попада зараза в окото ", споделя той.
 Коронавирусът болести 541 българи, пикът идва по Великден
Коронавирусът болести 541 българи, пикът идва по Великден

Мъж на 72 години е умрял в Пещера

Според него няма и 100-процентова сигурност, че очилата защищават от вируса, само че е обвързване на всеки да защищава себе си и хората, към себе си .

Д-р Топов успокои пациентите, които страдат от офталмологични болести, че от първия ден на изключителното състояние, всички незабавни прегледи и интервенции не престават да се вършат, тъй като не търпят отсрочване. Към момента няма и дефицит на медикаменти за тези пациенти .

С развиването на пандемията от ковид, всички експерти предизвестяват да се пазят очите, тъй като, дружно с ръцете и устата , очите са един от пътищата за заразяване и разпространяване на инфекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР