Коронавирусната инфекция продължава около месец и половина, макар че след

...
Коронавирусната инфекция продължава около месец и половина, макар че след
Коментари Харесай

Кардиолог: Коронавирусната инфекция продължава около месец и половина

Коронавирусната зараза продължава към месец и половина, въпреки че след втората седмица вирусът не е деен, само че има промени във физическото положение - промени в кръвното, отмалялост и така нататък Това съобщи кадриологът доцент Сотир Марчев, който е шеф на Клиниката по кардиолог ия на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

„ Сърдечноболните прекарват ковид а по-тежко. При тях има и по-висока смъртност. Болните с COVID-19 ги мори две неща: заболяването и страхът от заболяването. Тази композиция е най-лоша ", съобщи медикт

Коронавирусът поразява сърцето, удостовери и скорошно проучване на Българския кардиолог ичен институт.

По думите на експерта боледуването от COVID-19 е драма в три дейности. Първото е през първата седмица, когато се репликира вирусът, втората седмица са скорошните затруднения, както и третата – късните затруднения.

" Ако през днешния ден сте вдигнали температура, най-вероятно сте се заразили преди 5 дни. От 2 дни насам сте инфектиран. Оттук нататък ви чака репликация на вируса. Пациентът ще подвига температура. Тя е реакция на организма, че организмът се бори с вируса. До 38 градуса не е рискова и не е нужно да се смъква. Ако стане над 38 градуса, тя стартира да пречи. Сънливостта и отпадналостта също не би трябвало да тормози хората. В първата седмица съвсем нищо не може да ви се случи ”, обясни доцент Марчев.

„ Обездвижването, наднорменото тегло, нездравословното хранене, стресът, недоспиването - всички тези неща водят и до сърдечни проблеми, и до намален имунитет ”, добави Марчев.

Според него, в случай че един човек има високо кръвно, това най-често значи, че той не води верния метод на живот.

„ Ако успеем да извлечем нещо малко позитивно от тази пандемия, то е, че би трябвало да си сменим целите – нашето лично здраве и здравословният метод на живот би трябвало да излезе напред в тях ”, разяснява още доцентът.

Той посъветва хората да отделят най-малко по 35 минути всеки ден за умерени натоварвания. Да се наспиват добре, да поддържат контакт с околните си, да гледат повече позитивни вести по малкия екран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР