Коронавирусната инфекция може да доведе до усложнения на заболяванията на

...
Коронавирусната инфекция може да доведе до усложнения на заболяванията на
Коментари Харесай

Учени установиха ново страшно последствие след прекаран COVID-19

Коронавирусната зараза може да докара до затруднения на болесттите на венците и даже загуба на зъби. Това оповестява The New York Times като цитира свидетелства на пациенти с Covid-19, както и мнението на редица специалисти.

"Някои пациенти с Covid-19 споделят, че зъбите им са паднали без кървене. Други настояват, че имат нараснала сензитивност на венците, потъмняване или разложение на зъбите ", написа вестникът.

Статията отбелязва, че съгласно някои специалисти „ проблемите със зъбите, съществуващи при пациентите, могат да се влошат по време на интервала на възобновяване след зараза “.

„ Сега започваме да учим някои непредвидени и от време на време съществени признаци, които пациентите изпитват месеци откакто са прекарали ковид “, цитира вестникът Уилям Лий, президент на фондация „ Ангиогенезис “, организация, която изследва болести на кръвоносните съдове.

Той означи, че коронавирусът взаимодейства с ACE2 клетъчния рецептор и визира освен белите дробове, само че и нервните окончания и ендотела, вследствие на което са наранени кръвоносните съдове на венците.

Според калифорнийския зъболекар-протезист Майкъл Шиърър, представен от The New York Times, заболяването на венците „ може да е демонстрация на защитната реакция на организма към вируса “.

Експертите към момента не са следили огромен брой такива случаи, отбелязва вестникът, обаче, "изненадите, провокирани от Covid-19, изискват лекарите да бъдат готови за необикновените последствия от болестта. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР