Коронавирусната епидемия в Северна Италия до такава степен залива обществената

...
Коронавирусната епидемия в Северна Италия до такава степен залива обществената
Коментари Харесай

Италианската здравна система се задъхва от коронавируса в Ломбардия

Коронавирусната зараза в Северна Италия дотам залива публичната здравна система там, че чиновници подхващат изключителни ограничения за грижа за болните , като се пробват да върнат лекари от пенсиониране и форсират дати за довеждане докрай на студенти за медицински сестри, оповестява АП.

Регионът Ломбардия, епицентър на епидемията на Италия, в този момент е с 984 инфектирани от 1694 случая в Италия. Най-тревожното е, че 10% от лекарите и сестрите на Ломбардия не работят , тъй като са тествани позитивно за вируса и са под карантина , разяснява водещият здравен чиновник в района Джулио Галера.

Според формалните представители, чакат инфектираните в Италия да продължат да се усилва най-малко още седмица , до момента в който ограниченията за ограничение не стартират да влизат в действие, а незабавната здравна помощ в Ломбардия доближава до спешна точка. Болниците в тежко засегнатите Лоди и Кремона са натоварен , идват повече пациенти, в сравнение с може да бъдат признати.

" Ефективно някои от лечебните заведения в Ломбардия са подложени на стрес, който е доста по-тежък от това, което тази област може да понесе или тренира от години, с цел да се оправи с този вид незабавни случаи. Тази зараза е в мащаб , който е по-голям, в сравнение с някой би могъл да си намерения, да си показа или предотврати ", разяснява доктор Масимо Гали, началник инфекциозни заболявания в миланската болница Сако.

Регионалното държавно управление на Ломбардия изиска от централното държавно управление да привика пенсионирани лекари и медицински сестри и да ги върне назад на работа.

Освен това се чака студентите, учещи за медицински сетсри , които би трябвало да положат окончателните си изпити през идващия месец, да се дипломират през идващите дни , с цел да могат незабавно да бъдат назначени на работа ,допълва Галера.

Частните лечебни заведения в Ломбардия оферират кревати в отделения за интензивно лекуване и доста лекари от частния бранш са се съгласили да работят в държавните лечебни заведения , за да облекчат рецесията , съобщи районният президент Атилио Фонтана.

Ломбардия и Венето са два от най-тежко засегнатите района в Италия, а през почивните дни Съединени американски щати издадоха предизвестие за пътешестване за американски жители. Училищата остават затворени в понеделник, само че като симптом завръщане на живота към естественото му положение, катедралата в Милано, " Дуомо " още веднъж отваря порти за туристи .
 Италия отделя 3,6 милиарда евро за справяне с ковид
Италия отделя 3,6 милиарда евро за справяне с ковид

Това разгласи министърът на стопанската система Роберто Гуалтиери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР