Коронавирусната епидемия се разпространява сред повече от 6000 души в

...
Коронавирусната епидемия се разпространява сред повече от 6000 души в
Коментари Харесай

Увеличават се заразените от коронавирус по света, в Германия вече са 4

Коронавирусната зараза се популяризира измежду повече от 6000 души в Китай и други страни по света, оповестяват АП и БиБиСи.

Китай: 5 974 случая на континента, в Хонконг има 8 случая, а в Макао - 5. Почти всички 132 смъртни случая са в централна провинция Хубей, където са регистрирани първите случаи през декември.

Тайланд: 14; Тайван: 8; Сингапур: 7; Малайзия: 7; Япония: 6; Австралия: 5; Съединени американски щати: 5, двама в Южна Калифорния и по 1 във Вашингтон, Чикаго и Аризона; Южна Корея: 4; Франция: 4; Германия: 4; Канада: 3; Виетнам: 2; Непал: 1; Камбоджа: 1; Шри Ланка: 1.

Обединените арабски емирства в сряда потвърдиха първи случай на новия китайски вирус. Държавната осведомителна организация WAM от ОАЕ направи известието, базирайки се на здравното министерство. В него се споделя, че инфектираният е дошъл от Ухан.

ОАЕ е разпределителен център за пътувания със аероплан по света.

Австралия възнамерява да сложи под карантина 600 завърнали се жители за две седмици на остров - на към 2 000 км от континента.

Япония, Съединени американски щати и Европейски Съюз репатрират свои жители. Президентът Си Дзинпин назова вируса " демон ", само че съобщи, че Китай ще го победи.

Евакуираните австралийци ще са остров Рождество в продължение на две седмици, съобщи министър председателят Скот Морисън. Съобщението провокира спор, защото островът е най-известен като център за задържане на мигранти, който е подложен на рецензия поради изискванията и хипотетичните нарушавания на правата на индивида.

Към момента там има семейство от Шри Ланка, оборудването е издигнато за над 1000 души. Нова Зеландия ще си сътрудничи с Канбера, за своите 53 жители, които ще бъдат евакуирани дружно с австралийците.

Около 200 жители на Япония са изхвърчали от Ухан и са кацнали на летище " Хенада " в Токио. Около 650 други обявиха, че желаят да бъдат репатрирани, а японското държавно управление възнамеряват нови полети.

Според японските медии няколко от завърналите се имат тресчица или кашлица. Всички ще бъдат откарани в болница, без значение дали демонстрират признаци. След това те ще бъдат тествани в карантинно поделение, преди да се приберат у дома и ще би трябвало да не напущат къщите си, до момента в който резултатите не бъдат подготвени.

Служители от локалното консулство на Съединени американски щати, както и някои американски жители към този момент напуснаха град Ухан. Според СиЕнЕн евакуираните може да останат в изолираност в хангар на летище до две седмици.

Външното министерство на Обединеното кралство провежда евакуацията на към 200 британци, които желаеха да изоставен региона. Но някои жители подлагат на критика държавното управление, като настояват, че липсва поддръжка за завръщане вкъщи.

Отделно са планувани два самолета за жители на Европейски Съюз, като 250 френски жители отпътуват с първия полет.

Южна Корея съобщи, че към 700 жители ще заминат с четири полета тази седмица. Не е ясно дали те ще бъдат под карантина, само че южнокорейските медии оповестяват, че държавното управление ще покрие всички разноски за инфектирани. Досега в страната има четири доказани случая на вируса.

Междувременно Хонконг разгласи проекти за понижаване на трансграничното пътешестване сред града и континентален Китай.

Учените в Австралия са първите, които пресъздадоха новия ковид отвън Китай в това, което те нарекоха " забележителен пробив ".

Откритието ще бъде споделено със Световната здравна организация (СЗО) с вярата, че може да помогне на напъните за диагностициране и лекуване на вируса. Учените в Китай също пресъздадоха вируса и споделиха неговата геномна поредност, само че не и самия вирус.

Изследователи от профилирана лаборатория в Мелбърн, Австралия, обявиха, че са съумели да отглеждат копие на вируса от инфектиран пациент. Пробата им е изпратена предишния петък.

" Подготвяхме се за сходен случай в продължение на доста, доста години и тъкмо по тази причина успяхме да получим отговор толкоз бързо ", разяснява доктор Майк Кътън от Института " Питър Дохърти " за болести и имунитет.

" Тестът за антитела ще ни разреши ретроспективно да тестваме пациенти, с цел да можем да съберем по-точна картина какъв брой необятно публикуван е вирусът и затова, наред с други неща и същинската смъртност ", добавя той.

" Това ще помогне и при оценката на успеваемостта на пробни ваксини. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР