Коронавирусната епидемия е далеч от края в Азиатско-Тихоокеанския регион и

...
Коронавирусната епидемия е далеч от края в Азиатско-Тихоокеанския регион и
Коментари Харесай

СЗО: Епидемията е далеч от своя край, мерки готвят държавите за широкомащабна зараза

Коронавирусната зараза е " надалеч от края " в Азиатско-Тихоокеанския район и актуалните ограничения за ограничение на разпространяването на вируса купуват време страните да се приготвят за широкомащабно заразяване , съобщи формален представител на СЗО във вторник, представен от " Ройтерс ".

Дори при всички ограничения рискът от предаване в района няма да отмине, до момента в който пандемията продължава, съобщи Такеши Касаи, районен шеф на Световната здравна организация (СЗО).

" Нека да бъда явен. Епидемията надалеч не е завършила в Азия и Тихия океан. Това ще бъде дълготрайна борба и не можем да свалим гарда си ", сподели Касай на виртуален брифинг за медии. " Нуждаем се от всяка страна, с цел да продължим да се приготвяме за широкомащабно предаване на общността. "

Страните с лимитирани запаси са приоритет , като страните от Тихоокеанския остров, сподели той, защото те би трябвало да изпращат проби до други страни за диагнози, а рестриктивните мерки за превозване затрудняват това.

Касай предизвести, че за страните, които следят ограничение на случаите, те не би трябвало да смъкват гарда си, тъй като вирусът може да се върне назад. СЗО не чака никоя страна да е в сигурност, защото коронавирусът в последна сметка ще стигне на всички места , съобщи техническият консултант на СЗО Матю Грифит.

" Докато страните и регионите в този район демонстрираха по какъв начин да изравним кривата, огнищата не престават да се появяват на нови места и вносът остава проблем ", съобщи Грифит на брифинга, като се базира на случаи в Сингапур и Южна Корея от хора, пътуващи в чужбина.

Сега фокусът на епидемията е върху Европа, само че това евентуално ще се реалокира в други райони , съобщи Грифит.
 Шефът на СЗО спря маларията и светът чака да победи и ковид
Шефът на СЗО спря маларията и светът чака да победи и ковид

Светът не чу апелите му за ебола в Африка, само че в този момент го гледа със спотаен дъх
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР