Коронавирусите носят името заради начина, по който изглеждат под микроскоп

...
Коронавирусите носят името заради начина, по който изглеждат под микроскоп
Коментари Харесай

Новият коронавирус - какво е известно дотук

Коронавирусите носят името поради метода, по който наподобяват под микроскоп - сферични и с шипове, които им придават тип като на корони.

Симптомите са познати - температура, кашлица, затруднено дишане. При леките версии простуда е най-лошият резултат, само че други случаи водят до пневмония, Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС или SARS, както бе британското съкращение) може да се стигне до бъбречна непълнота или гибел.

За появилия се в Китай нов вирус, който даже няма име, друго от етикета от времето на откриването му (2019 n-CoV), обаче наличната информация остава малко и след над 100 смъртни случая и 4500 болни (вероятно ще се увеличат). Ето изцяло доказаните данни съгласно организация " Ройтерс ":

Известно е, че - сходно на другите коронавируси - и този се предава от човек на човек по въздушно-капков път , когато инфектиран издишва, кашля или киха. Дръжки на порти и парапети също популяризират болестта.

Инкубационният интервал е сред 1 и 14 дни . Според някои данни има случаи на разпространяване на вируса и без да са се показали признаци.

Предаването от човек на човек към този момент е " стабилно " , откакто болестта потегли от пазар за морски храни и (незаконна) търговия с диви животни в град Ухан.

Един човек може да болести двама или трима други.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (29)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР