Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство.Според множество източници, принцеса София

...
Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство.Според множество източници, принцеса София
Коментари Харесай

Принцеса София и принц Карл от Швеция са с коронавирус - slava.bg

Коронавирусът застигна и шведското кралско семейство.

Според голям брой източници, принцеса София и принц Карл Филип са дали позитивни проби за COVID-19. Двамата са почнали да изпитват грипоподобни признаци в сряда вечер и незабавно са отишли за PRC тест. Пробата им е дала позитивен резултат. Това е наложило карантина на цялото семейство, в това число и децата.

„ Те се усещат сносно, имайки поради събитията “, споделя кралският шеф на отдела за информация Маргарет Торгън пред Reuters. Според шведското издание The Local, 4-годишният принц Александър и 3-годишният принц Габриел към този момент не изпитват признаци и се усещат добре. Торгън прибавя, че няма информация децата да са били тествани за ковид.

Веднага след позитивния резултат е почнало и издирването на контактните лица на кралското семейство. Сред тях са крал Карл XVI Густав, кралица Силвия, принцеса Виктория и брачният партньор ѝ принц Даниел. Цялата фамилия е била дружно предишния петък, с цел да се сбогува с брата на кралица Силвия – Уолтър, който умря на 23 октомври. На погребението са били взети защитни ограничения, като тестване на всички присъстващи и обезпечаване на обществена отдалеченост в църквата.

Случаите на ковид в Швеция са 230 хиляди, като 6 500 души са умряли от началото на пандемията. Принцеса София и принц Карл бяха поздравени за своята работа през тази година, като и двамата се включиха в битката с вируса. Филип, който е четвърти в наследствената линия, стартира работа в армията през май. Месец по-късно брачната половинка му стана доброволец в болница, с цел да помогне на лекарите и медицинските сестри.

„ В рецесията, в която се намираме, принцесата желае да даде своя принос като доброволец и да отнеме малко от тежестта, която е паднала на раменете на здравните служащи “, се споделя в формалното кралско мнение. От болничното заведение оповестиха, че София и другите доброволци не работят непосредствено с пациентите, а по-скоро оказват помощ за дезинфекцията, поемат смени в кухнята и почистват пространствата.

София и Карл не са единствените кралски наследници, които се заразиха с ковид. Принц Чарлз и принц Уилям също дадоха позитивни проби по-рано през годината.

Източник: tialoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР