Коронавирусът яко свали цените по морето. 30 лв. върви квартира

...
Коронавирусът яко свали цените по морето. 30 лв. върви квартира
Коментари Харесай

30 лв. квартира за двама на морето

Коронавирусът крепко смъкна цените по морето. 30 лева върви квартира в Черноморец в разгара на август, когато другояче цените на почивките са най-високи – по 15 лева леглото на нощ. Малките обитаеми места по Черноморието ни сега са магнит за туристи.

" В огромните курорти знаете, цените са извънредно ниски към този миг. Между 30-40 до 50 %, до момента в който в дребните обитаеми места по Южното Черноморие нощувките имат лек спад - сред 15 до 30 % ", изясни хотелиерът Диана Колчева пред Нова тв.

" В момента в Черноморец нощувките се движат сред 15 лв. за легло до 35-40 лв., според от това какво се предлага към цената на нощувката. Това е цена за едно легло. Ако е 15 лв., това значи, че получавате просто едно легло в стая, само че в случай че е от 40 и нагоре лв. би следвало в цената да имате повече разкош, да имате включена храна ", безапелационна е Колчева.

За разлика от предишния август, когато към същата дата в един от дребните хотели в Черноморец е нямало нито едно свободно легло, тази година базата е цялостна 95 на 100. Все още има опция за резервации в разгара на сезона и то на прилични цени.

" Тази година сезонът е по-слаб спрямо предходната. Цените са горе долу с 30-40% надолу ", сподели за Нова тв и шефът на хотела Траян Ахмаков.

Хотелиерите оферират и спомагателни отстъпки при наемането на стая за по-дълъг интервал. Почиващи описват,че при избора на хотел са се водили главно от цените. В Слънчев бряг това лято са отворени една към 30 % от местата за настаняване. Хотелските комплекси, които обичайно одобряват главно непознати летовници по чартърни стратегии, в този момент работят главно с българи. Комплексите оферират с изключение на ол инклузив изхранване и редица спомагателни екстри, като безвъзмездни чадъри  и шезлонги, атракциони.

Данните демонстрират, че семейство с две деца би платило 2800 лева за 7 нощувки в хотел на първа линия в „ Слънчев бряг ” след 24-и август. За същия интервал в Созопол 7 дни със закуска и вечеря би коствало на 4-членно семейство 2100 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР