Коронавирусът вече успя да засегне редица компании - заради строгите

...
Коронавирусът вече успя да засегне редица компании - заради строгите
Коментари Харесай

Коронавирусът, Токио 2020, Летните Олимпийски игри и ще бъдат ли отменени

Коронавирусът към този момент съумя да засегне редица компании - поради строгите ограничения, които се взимат против него. И тъй като Летните Олимпийски игри в Токио наближават, поражда и въпросът какво ще се случи с тях.

Да, до месец юли, когато ще бъде даден стартът им, има още много време, само че в случай че обстановката с коронавирусът не се усъвършенства, ще възникне проблем.

Според Дик Паунд, член на Международния олимпийски комитет (МОК), в случай че ситуацията с ковид не бъде овладяно, то Олимпиадата би трябвало да бъде анулирана.

Пред AP някогашният първенец по плуване споделя, че няма алтернатива спортно събитие с мащабите на Олимпийските игри просто да бъде отсрочено. " Има толкоз доста движещи се елементи, толкоз страни и разнообразни сезони. [...] Не можем просто да кажем: " Ще го създадем през октомври. "

Евентуално пренасяне с няколко месеца пък не би удовлетворило малките екрани в Америка, които през есента имат доста спортни събития за отразяване.

Дори преместването на игрите в различен град не би било допустимо съгласно Дик Паунд. Причината е, че има прекомерно малко места по света, които могат да се приготвят за Олимпийските игри за толкоз малко време.

От 1896 година, след като се организират актуалните Олимпийски игри, събитието е било отменяно единствено един път - през 1940 година, когато още веднъж Япония е трябвало да бъде хазаин. Причината тогава е войната на страната с Китай и присъединяване? във Втората международна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР