Коронавирусът успя тотално да превземе живота ни в последните няколко

...
Коронавирусът успя тотално да превземе живота ни в последните няколко
Коментари Харесай

Човек, не бъди covidiot

Коронавирусът съумя тотално да превземе живота ни в последните няколко дни и седмици. Отвсякъде виждаме и чуваме информация за пандемията, на която хората реагират по най-различни способи.

Докато някои си седят добродушно вкъщи, с цел да премине всичко по-бързо, други пазарят като че ли идва краят на света, а правила като обществена отдалеченост несъмнено не са по усета им.

И точно тези, вторите, съумяха да родят нова дума, която към този момент е поместена в американския Urban Dictionary - Covidiot . Определението, което стои против нея е за " някой, който пренебрегва предизвестията за публичното здраве и сигурност " .
 Снимка 472890

Новата дума е комбиниране сред COVID-19 и " глупак " и се употребява все по-често в обществените мрежи. Именно там постоянно попадаме на образци за хора, които съществено подценяват обстановката , в която живеем, застрашавайки както своето здраве, по този начин и това на всички останали.

Например, за covidiot-и бяха избрани хора, които макар възбраните, изпълниха плажовете на Флорида, с цел да се порадват на хубавото време. " Сериозно ли ще вървиш на посетители на баба си? Човек, не бъди covidiot! ", пък е един от образците, които можем да намерим в речника.
 Снимка 472891

Определението стана нарицателно и за всички тези хора, които под паника изкупиха тоалетната хартия и главните храни в първите дни на изключителното състояние , оставяйки останалите без опцията и те да се запасят с нещо. Тяхното държанието е точният образец, че нелепостта също е заразна, тъкмо колкото и коронавирусът.
 Коронавирусът, корабът Grand Princess, Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати и до какъв брой дни може да оцелее на повърхността
До какъв брой дни COVID-19 оцелява на повърхността

Данни от последните изследвания на американските учени

Като други съществени признаци на covidiot-изма могат да се дефинират егоизмът, абсолютният отвод за стоене под карантина, нежеланието за съблюдаване на персонална хигиена и обществена отдалеченост, непреодолимото предпочитание за консумация на спагети до края на света и замъгленото мислене, че сме по-важни и значими от останалите, написа NY Post.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР