Коронавирусът удря все повече и все по-неочаквани сектори от световната

...
Коронавирусът удря все повече и все по-неочаквани сектори от световната
Коментари Харесай

Ковид-19 обрича на глад най-древната професия

Коронавирусът удря от ден на ден и все по-неочаквани браншове от международната стопанска система и проституцията е измежду най-засегнатите от тях. Но някои нови данни демонстрират, че освен препитанието на хората на улицата е сложено под риск, само че и тяхното здраве от надалеч по-опасния вирус ХИВ.

Африка е континентът, на който проституцията е най-разпространена в света, защото опциите за изкарване на прехраната там са по-малки от развитите континенти, каквито са Европа, Северна Америка и Азия. Само в Руанда има данни за повече от 12 000 проститутки„ при изискване, че страната е с население едвам към 12 млн.

COVID-19 утежни още повече живота на търговците на обич, тъй като рестриктивните мерки държат клиентите им настрани заради рисковете от разпространяване на новия вирус.

Здравното министерство в Руанда води статистика в този бранш и данните от 2016 година демонстрират, че 45.8% от проститутките са инфектирани с ХИВ. Благодарение на развиването в медицината те могат да продължат да работят релативно безвредно, стига да одобряват нужните медикаменти и да държат на безвредния секс. Оказва се обаче, че 16 на 100 от ХИВ позитивните би трябвало да избират сред храната и медикаментите - неосъществим избор, който става изключително елементарен, когато се взема на празен корем.

„ Пандемията ми лиши огромна част от клиентите - споделя 25-годишната продажница Миньоне пред AP, която е една от многото със СПИН. - Когато съм гладна, медикаментите против ХИВ ми предизвикват болежка, уязвимост, гадене и даже припадъци. Осъзнавам, че е също толкоз рисково и да не взимам медикаментите, тъй като тогава ще почина. “

Наблюдава се и сериозна дискриминация към сексработниците в Африка. „ Отказват им се дарения от храна за разлика от хората в други специалности “, споделя Вини Бянима - шеф на програмата за битка с ХИВ към Организация на обединените нации (UNAIDS). Местните служби отхвърлят за сходна процедура, само че 26-годишната продажница Кигали споделя, че тя и фамилията й са били подценени, когато са пристигнали първите помощи в ранните дни на изключителното състояние. Тя и доста други се показват единствено с дребните си имена от съображения за сигурност, като повода не е, че се срамят от специалността си, а от обстоятелството, че са жигосани от управляващите в личните си страни.

Целият този проблем основава благотворни условия СПИН да се развива още по-успешно в без друго съществено засегнатия континент. СЗО регистрира резистентен спад на смъртните случаи през последните няколко години, като през 2018 година са починали сред 570 000 и 1 100 000 души в света. Новите условия основават риск за тази позитивна наклонност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР