Коронавирусът удари плановете на НАСА за връщането на астронавти на

...
Коронавирусът удари плановете на НАСА за връщането на астронавти на
Коментари Харесай

Коронавирусът „удари“ плановете на НАСА за връщане на Луната

Коронавирусът " удари " проектите на НАСА за връщането на астронавти на Луната до 2024 година, откакто шефът на ръководството Джим Брайдънстайн разгласи краткотрайното затваряне на две индустриални уреди, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Решението е взето, тъй като чиновник е дал позитивна проба за ковид .

В направеното от Брайдънстайн изказване се показва, че краткотрайно се затварят галактическият център " Стенис " в Мисисипи и монтажният център " Мишуд " в Ню Орлиънс.

" Осъзнаваме, че решението ни ще повлияе върху бъдещите задачи на НАСА, само че екипът ни се пробва да анализирала цялостната картина и да сведе рисковете до най-малко, защото приоритет за нас са здравето и сигурността на чиновниците ", се показва в изказването, направено от Джим Брайдънстайн.

Затварянето на центрове се явява поредна пречка в работата на НАСА над идващото потомство ракети-носители Спейс Лонч Систъм (Ес Ел Ес) и пилотирания транспортен съд " Орион ", предопределени за задачи до Луната и Марс с присъединяване на хора.

Брайдънстайн не прецизира какъв брой време ще останат затворени центровете, само че признава, че това постанова НАСА краткотрайно да спре производството и тестванията на Спейс Лонч Систъм и " Орион ".

Преустановяването на работата над ракетната система поради пандемият а " хваща " инженерите в развой на подготовка за наземни проби на моторите, планувани за лятото.
Затварянето на центровете е изключително " мъчителен удар " върху ускорения график на НАСА да върне астронавти на Луната до 2024 година - значима стъпка в бъдещото проучване на Марс от хора.

Бъдещите проекти на американската галактическа организация включват връщането на астронавти и изпращането на първата жена на Луната през 2024 година по програмата " Артемида " - правоприемник на шестте задачи " Аполо ", единствените до момента, в границите на които са осъществени пилотирани полети до естествения сателит на Земята.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР