Коронавирусът ще промени коренно начина, по който хората пътуват и

...
Коронавирусът ще промени коренно начина, по който хората пътуват и
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Над 50% от бизнес пътуванията няма да се възстановят след пандемията

Коронавирусът ще промени радикално метода, по който хората пътуват и водят бизнес, даже откакто пандемията завърши. Това съобщи съоснователят на Microsoft Бил Гейтс по време на проведената от „ Ню Йорк таймс “ конференция DealBook, съобщи Си Ен Би Си.

 „ Моята прогноза би била, че над 50% от служебните пътувания и над 30% от дните, прекарани в офис, ще изчезнат вечно “, разяснява Гейтс.

Той чака бъдеще да има доста „ по-висок предел “ пред изпращането на чиновници на командировка поради усъвършенстваните благоприятни условия за работа от разстояние, като някои компании може да подходят доста по-драстично към намаляването на срещите от други.

Гейтс, чиято фондация работи по обезпечаването на ваксини против COVID-19 за най-нуждаещите се, съобщи в подкаста  Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions, че графикът му сега е доста банален, защото не му се постанова да пътува за бизнес.

„ От време на време ще вървим до офисите и от време на време ще пътуваме по бизнес, само че това ще се случва доста по-рядко “, разяснява създателят на Microsoft.

Пандемията от ковид нанесе тежък удар върху пътувания с въздушен превоз и изключително върху доходоносните бизнес пътуванията. Преди пандемията бизнес пътуванията отговаряха за 50% от приходите на американските авиопревозвачи, въпреки че те предсталяват единствено 30% от всички пътувания, сочат данни на Airlines for America.

Мениджъри в Microsoft обаче чакат възобновяване на бранша на фона на въвеждането на нови технологии, които да създадат пътуването по въздух по-устойчиво и екологично.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР