Коронавирусът сериозно заплашва провеждането на световното първенство по лека атлетика

...
Коронавирусът сериозно заплашва провеждането на световното първенство по лека атлетика
Коментари Харесай

Коронавирусът заплашва провеждането на световното по лека атлетика в зала

Коронавирусът съществено заплашва провеждането на международното състезание по лека атлетика в зала. В Китай се борят с ограничение на епидемията, само че към този момент напъните им не дават стремежи резултат и болестта продължава да се популяризира с бързи темпове. А датите на планетарния шампионат наближават - 13-15 март.

В неделя Азиатската асоциация по лека атлетика разгласи, че анулира шампионата си на закрито, което трябваше да се организира на 12 и 13 февруари в Ханджоу, на 600 км от Ухан, откъдето потегли коронавирусът. Това докара до усилване на спекулациите в атлетическите среди, че международното в зала също е под опасност.

Световната атлетика удостовери пред “Гардиън”, че следи деликатно обстановката, а също и че в стеснен контакт със Световната здравна организация (СЗО), както и с националните федерации. Все още не е взето решение и, несъмнено, уредниците към момента се приготвят да бъдат домакини на събитието, което е планувано да се организира след седем седмици.

Тяхната вяра е, че към момента има време обстановката да бъде овладяна. Те също по този начин показват, че Нанджин е на 280 благи от Ухан, огнището на вируса. Бързото разпространяване на вируса, което докара до болестта на 4535 души, 106 смъртни случая и блокирането на три града, провокира все по-голяма паника.

“Ако някои рекомендации на СЗО обиден проектите за семейството на международното състезание в зала, незабавно ще уведомим всички заинтригувани страни “, съобщи представител на организационния комитет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР