Коронавирусът сериозно промени плановете ни не само за лятото, но

...
Коронавирусът сериозно промени плановете ни не само за лятото, но
Коментари Харесай

Мишел Обама: По време на изолацията се борех с депресията - slava.bg

Коронавирусът съществено промени проектите ни освен за лятото, само че и за цялата година. Почивките ни бяха анулирани, пътуванията в чужбина се отложиха за по-късен интервал, а вижданията с другари се случват без нормалните обятия и целувки. Заразата се настани в живота ни в края на декември и към този момент не се знае докога ще диктува всекидневието ни.

Учените споделят, че вирусът не сортира по пол, финансово положение и раса, заразявайки всеки, който не съблюдава обществена отдалеченост и персонална хигиена. Освен че заболяването може да покоси всеки, депресията и нервността, свързани с изолацията също могат да се трансфорат в спънка за хората.

1/3 от американците са декларирали, че се усещат зле или депресирани по време на пандемията. В това число попада и някогашната Първа дама Мишел Обама. Тя споделя, че е измежду тези, които към момента се пробват да балансират психическото си положение до момента в който е затворена вкъщи. Признанието пристигна по време на нов епизод от подкаста ѝ.

„ По време на карантината имаше интервали, в които се усещах на дъното “, споделя Обама. Тя пусна новия епизод в сряда, а нейн посетител беше журналистката Мишел Норис. Мишел показа, че е чувствала прочувствените върхове и падения близо 5 месеца и през цялото това време като че ли не е била в кожата си.

Коронавирусът е заразил повече от 4 млн. души единствено в Америка, от които близо 158 хиляди са умряли. „ Тези времена не са по никакъв начин леки. Затова знам, че се боря с лека меланхолия “, прибавя някогашната Първа дама. Тя обаче изяснява, че прочувственото ѝ положение не се дължи единствено на карантината, само че и на расова дискриминация.

В Съединени американски щати към този момент няколко седмици се организират митинги, почнали поради убийството на Джордж Флойд. Обама споделя, че държанието на Доналд Тръмп не е обикновено и е обезсърчаващо. За да се почувства по-добре, Мишел е трябвало да се отдели от ежедневните си задания и да прекара повече време със брачна половинка си Барак Обама и двете им деца – Малия и Саша.

Това, което най-вече ѝ е помогнало в тези тежки моменти, е придържането към избрана рутина. „ Тренировките и разходките на открито бяха извънредно значими за психическото ми положение “. Допълва, че фамилията ѝ нормално е разграничено денем, като всеки се занимава със личните си задължения. Все отново, към 17:00 всички се събират за вечеря и споделят по какъв начин е минал денят им.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР