Коронавирусът се разпространява в съсипаната от войната Сирия, заяви вчера

...
Коронавирусът се разпространява в съсипаната от войната Сирия, заяви вчера
Коментари Харесай

ООН: COVID-19 е вече проблем на национално ниво за Сирия

Коронавирусът се популяризира в унищожената от войната Сирия, съобщи през вчерашния ден заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок, съобщи ДПА.

"Проблемът в този момент е на национално равнище: случаи на заразяване са регистрирани във всички провинции на Сирия без една. Служители на Организация на обединените нации в Сирия също са инфектирани с вируса ", сподели Лоукок на брифинг пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Лоукок съобщи, че броят на инфектираните към момента е под хиляда, което е релативно ниска стойност, само че акцентира също по този начин, че същинският брой на инфектираните сигурно е по-голям.

"Ограниченият потенциал за правене на проби спрямо този в прилежащите страни и нежеланието на някои хора да признаят, че са заболели скриват същинската картина на епидемията " в Сирия, означи Лоукок.

Сирийската стопанска система "навлезе в интервал на изключителна накърнимост " и се чака да се свие с над седем % тази година, сподели още високопоставеният представител на Организация на обединените нации.

Икономическата рецесия слага от ден на ден хора в положение на нужда от филантропична помощ, като към 9,3 милиона души са застрашени от апетит.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри по-рано този месец резолюция, с която да подсигурява доставките на филантропична помощ единствено през един граничен пункт, откакто Русия блокира по-рано предлагането за два пункта, през които да минава помощта, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР