Коронавирусът се разпространява у нас сравнително бавно и с нисък

...
Коронавирусът се разпространява у нас сравнително бавно и с нисък
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев очаква разбъркване на здравната система за години напред

Коронавирусът се популяризира у нас относително постепенно и с невисок леталитет. Това уточни пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев.

По негови думи навременните ограничения и имунното положение на популацията са довели до това, че имаме ниско за Европа и за света разпространяване на инфекцията.

Ако не се съблюдават самостоятелно ограниченията, има заплаха България да изживее своя огромен пик след другите страни, акцентира той и подсети, че хората би трябвало да поемат персоналната си отговорност.

Д-р Симидчиев съобщи, че в Източна Европа инфекцията протича по-спокойно, в сравнение с в Западна. Една от аргументите за това била, че в страните с невисок обществен статут има по-висок контакт с инфекции и имунната реактивност е по-различна.

Според пулмолога " инфекцията с ковид е единствено иницииращият миг за едно безредие на здравната система и това ще промени действителността, в която ще работим, и то за година-две напред ".

Той уточни, че би трябвало да има тактика на тестването. По негови думи за равнището у нас имаме опция да изследваме разнообразни подходи и да забележим кой работи по-добре.

По негови думи ограниченията би трябвало да се отпускат от там, откъдето има най-малка опция за контакт сред хората. Най-малко рискови били офисите с дребни колективи, които се познават, до момента в който местата с опция за събиране на 50 души, които не се познават, криели повече опасности. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР