Коронавирусът променя не само ежедневието ни, но и практиката на

...
Коронавирусът променя не само ежедневието ни, но и практиката на
Коментари Харесай

Раздават подаръци вместо коледни бонуси

Коронавирусът трансформира освен всекидневието ни, само че и практиката на компаниите да насърчават чиновниците си. Началниците към този момент разнообразяват пакета от обществени придобивки, с цел да наградят хората си по отношение на самостоятелните им достижения. Затова тази година към този момент се раздават ваучери, комисионни, а по-малко бонуси, обвързани с представянето им. Предоставят се доста материални, само че не директни финансови тласъци, написа "Монитор ".

Данните са на огромна HR компания, проучила 100 български и интернационалните компании от секторите ИКТ, аутсорсинг, финанси, търговия и произвеждане, основани главно в София и Пловдив.

Тенденцията от предходните години фирмите да са насочени към насърчаване на положителното показване и да заплащат
бонуси за реализирани резултати, а не за съответни празници, става още по-осезаема през 2020 година

Това беше всеобща процедура и до момента в огромните интернационалните компании, само че коронавирус рецесията промени бонусната система на целия пазар на труда в България. Компаниите, които имат финансова опция за спомагателни тласъци към чиновниците си, тази година ще влагат в тематични за сезона артикули и дарове.

Тази година безспорно най-важните спомагателни придобивки за чиновниците са точно надеждната спомагателна здравна осигуровка, опцията за работа от у дома и допълните дни отпуска. Наблюденията на Adecco България над пазара на труда у нас демонстрират, че макар предизвикателната година фирмите не са се отказали от заплащането на в допълнение здравно обезпечаване на чиновниците си, което е доказателство за целогодишната грижа на работодателите за благосъстоянието на хората.

Запазването на прочувственото здраве и възприятието за принадлежност към екипа, също са измежду главните фокуси в фирмите. Много от тях са създали спомагателни придобивки като стратегии за съвещания с психолог, отворени полемики за удовлетвореността и страховете на чиновниците. Част от работодателите оферират опцията да заменят картите за спорт, които са осигурявали на чиновниците си с целево финансиране за закупуване на фитнес уреди за дома. Компаниите внедряват и доста онлайн интензивности, имитиращи общоприетия тиймбилдинг. Виртуални ще са и някои от коледните корпоративни празненства, където ще има такива, като работодателите залагат на от ден на ден изобретателни хрумвания по какъв начин да бъдат проведени с изпращането на артикули и самостоятелни дарове в домовете на чиновниците, да вземем за пример.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР