Коронавирусът промени изцяло света. Какво се случва сега – след

...
Коронавирусът промени изцяло света. Какво се случва сега – след
Коментари Харесай

Проф. Петър Иванов с мрачна прогноза: Задава се нова пандемия след коронавируса

Коронавирусът промени напълно света. Какво се случва в този момент – след поетапното разхлабване на ограниченията. Какво е психологичното здраве на българите, по какъв начин действаха те по време на карантината и сдобихме ли се с нови заболявания. Какво време идва и по какъв начин ще живеем – в мир или в боязън. По тези въпроси дава отговор общественият психолог проф. Петър Иванов в изявление за "Труд ".

– Какви са изводите от „ COVID-19 “, за които ние и светът не сме подготвени, професор Иванов – към този момент наподобява невероятно светът скоро да се върне към предходния си порядък? Въобще – какъв свят се задава?
– Изводите са притеснителни. Светът в никакъв случай към този момент няма да бъде същият отпреди пандемията, това е несъмнено. Задава се време, което ще е изпълнено с неустановеност и публични паники, не знам дали да не кажа – и с обезсърчение. Никога, дори и след опустошителните международни войни, не е следвало такова отчаяние и такива неприятни последици в толкоз разнообразни области – икономическа, обществена, политическа, културна, спорт, опазване на здравето, демографска, етническа и т. н.

– Този вирус с изключение на, че заразява, прави и други зулуми – последствията от него са най-много за душeвността на хората. Какви са те?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР