Коронавирусът продължава да се разпространява в Европа. След Италия, сега

...
Коронавирусът продължава да се разпространява в Европа. След Италия, сега
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Испания удължи извънредното положение с още две седмици

Коронавирусът продължава да се популяризира в Европа. След Италия, в този момент Испания стана втората страна в света, в която броят на смъртните случаи надмина този в Китай. Мадрид разгласи, че за последното денонощие са умряли 655 души, с което общият брой на жертвите в страната доближи 4100.

Във Англия умрелите са 465, а доказаните случаи – съвсем 10 000. Тежко е ситуацията и в Съединените щати със 70 000 инфектирани и повече от 1000 умряли. В китайската провинция Хубей, където вирусът се появи за първи път, няма нито един нов инфектиран.

Испания удължи изключителното състояние с още две седмици, което ще разреши на държавното управление да постанова строгите ограничения против ковид.

" Именно тъй като изолацията е наложителна, с цел да се оправим с вируса, се изправям пред вас в тази зала, с цел да желая разширение на ограниченията. Защото в общество на свободни мъже и дами, каквото е испанското, решението за затваряне в нашите домове не би трябвало да бъде разпореждано или налагано, а утвърдено от жителите посредством законните им представители, каквито са нашите народна власт и конституция ", съобщи испанският министър председател Педро Санчез.

Известният тенисист Рафаел Надал също се включва в битката с вируса като започва събирането на 11 милиона евро за Червения кръст. Парите ще оказват помощ на милион и 300 хиляди души.

" Вие, испанският народ, в никакъв случай не предадохте спортистите. Вие постоянно бяхте до нас – в щастливи и сложни моменти. Вие постоянно проявявахте схващане, когато нещата се объркваха, и постоянно споделяхте насладата си с нас. Затова мисля, че е време ние, спортистите, които сме такива най-много поради вашата поддръжка, да не предадем вас ", сподели Надал.

Във Франция за последното денонощие са умряли 231 души, а инфектираните са  25 000. С камбанен звън на връх Благовещение страна изрази поддръжката си за медиците и всички, които се борят с ковид.

Президентът Еманюел Макрон разгласи началото на военна интервенция, наречена „ Издържливост “.

" Тя е друга от настоящата в този момент интервенция против тероризма и ще бъде напълно отдадена на помощта за популацията за управляващите в битката против COVID-19 ", изясни той.

Съединените щати станаха третата най-засегната страна от пандемията след Китай и Италия, като за последното денонощие случаите се усилиха с над 10 000. На фона на разрастващата се пандемия, Сенатът гласоподава избавителен пакет за стопанската система за 2 трилиона $ – най-големият в американската история. А президентът Доналд Тръмп още веднъж сподели, че няма потребност от всеобщо тестване.

" Ако погледнете всички щати, доста от тях нямат проблем с вируса. Вярно е, че имаме и огромни проблеми, само че те са лимитирани в някои региони, с огромна плътност на популацията. Защо тогава да изследваме цялата нация ", попита американският президент.

В Южна Корея 97-годишна жена стана най-възрастният човек в страната, който се е възстановил от вируса. През март, китайските медии оповестиха, че 100-годишен мъж също е излекуван.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР