Коронавирусът продължава да се разпространява в Европа. Ръст на заболели

...
Коронавирусът продължава да се разпространява в Европа. Ръст на заболели
Коментари Харесай

Регистрираха нови случаи на коронавирус в Европа

Коронавирусът продължава да се популяризира в Европа. Ръст на болни беше регистриран във Франция, Германия и Белгия.
Разпространението на COVID-19 се форсира във Франция, където умрелите са към този момент трима, а новите доказани случаи на болест - 61. Така заболелите на френска територия стават 191.
Нови 28 случая на ковид бяха регистрирани в Германия, с което броят им в страната доближи 157. Повече от половината от инфектираните са в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия.
Чехия удостовери четвърти случай на инфектиран с новия ковид, съобщи ТАСС. Става дума за 53-годишна жена, призната в болница в град Усти-над-Лабе, в северозападната част на страната. Жената е била в Италия, откъдето се прибрала предишния петък.
Белгийското министерство на опазването на здравето заяви, че в последното денонощие в страната са открити още петима носители на вируса COVID-19. С това общият брой на регистрираните до момента случаи доближава 13, прецизират локални медии. Новите пет случая са били доказани при проучването на общо 243 лабораторни проби. Властите в страната през вчерашния ден потвърдиха за шест нови случая. Те предизвестиха, че в идващите дни се чака да се появят още инфектирани. Досега белгийските здравни управляващи изследваха дневно по стотина души. Белгия вкара така наречен втора степен на подготвеност за противопоставяне на разпространяването на грипа, при която хората, общували със инфектираните, също минават задълбочена инспекция. Възможно е някои от околните на заболелите да бъдат сложени под карантина като защитна мярка, означават медиите.
Китай заяви за 7 случая на болест с новия ковид измежду хора, завърнали се от Италия на китайска територия. Тридесет и един души в Китай са умряли в последните 24 часа от новия ковид, а новите случаи на болест за 24 часа са 125. Това е по-малко спрямо предходния ден, когато новите случаи на болест бяха 202 и е най-ниската численост на нови случаи от 21 януари до момента. Общо на континентален Китай инфектираните са 80 151. Починалите са 2943.
Американският вицепрезидент Майк Пенс, който дава отговор за напъните на Съединени американски щати в битката с разпространяването на новия ковид, сподели, че рискът за американците от болестта си остава невисок. Той увери, че медикаменти, които да оказват помощ на хора, инфектирани с новия ковид, могат да бъдат разполагаем до лятото или до началото на есента, само че ваксина против новия ковид може да не бъде разполагаем преди края на годината или началото на идната година. Първите клинични проучвания за ваксина могат да стартират в идните шест седмици, добави Пенс, представен от Българска телеграфна агенция.
Междувременно Европейската централна банка разгласи, че е подготвена да вземе нужните ограничения против рисковете, които грозят стопанската система поради разпространяването на ковид.
Днес министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-7 ще обсъдят обстановката с ковид и въздействието му върху стопанската система във видеоконферентен диалог.
Резултатите от тестванията демонстрират, че папа Франциск, който анулира заради простуда обичайни едноседмични духовни извършения, не е болен от ковид, оповестиха италиански медии.
Ватиканският представител Матео Бруни отхвърли да разяснява информацията.
Част от белия дроб на 83-годишния папа беше отхвърлен преди десетилетия в резултат на заболяване. Той анулира и множеството си аудиенции предходната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР