Коронавирусът продължава да мори целия свят. А очакванията са за

...
Коронавирусът продължава да мори целия свят. А очакванията са за
Коментари Харесай

Кои компании са родени по време на криза

Коронавирусът продължава да мори целия свят. А упованията са за нова икономическа рецесия, от която няма да излезем и 2021 година Това обаче не значи апокалипсис за бизнеса. В историята има някои в действителност впечатляващи образци за компании, основани по време на сходни тежки времена, заяви Канал 3.

През 1907 година в Съединени американски щати е първата огромна финансова рецесия, само че година по-късно група амбициозни инженери основават General Motors, известна през днешния ден като един от най-големите конгломерати в автомобилостроенето.

 

През 1953 година Америка още веднъж е в доста тежка криза след късото свестяване от Втората международна война. Но на фона на голямата безработица е учредена компанията Insta-Burger King. Началото е кошмарно за веригата заведения за хранене за бързо хранене, само че Дейвид Едгъртън и Джеймс МакЛамор вземат решение да влагат всичко налично в плана. Сменят името просто на Burger King и през днешния ден веригата има по света към 18 000 обекта.

Ами компанията Cable News Network?  Това е CNN - един от най-мощните осведомителни източници в Америка. Преди тъкмо 40 години малкия екран слага началото на напълно новинарските медии, като стартира да излъчва вести 24 часа в денонощието. И това на фона на рекордната инфлация в Съединените щати.

През Световната финансова рецесия от 2007-2009 година пък се раждат концепциите за Uber и Airbnb, които през днешния ден слагат нови стандарти в туризма, с помощта на споделените пътувания и алтернативата на хотелиерския отрасъл.

Коя ще е идната огромна концепция? Предстои да забележим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР