Коронавирусът прилича на настинката, но тъй като нашата имунна система

...
Коронавирусът прилича на настинката, но тъй като нашата имунна система
Коментари Харесай

Пулмолог: Повечето от нас ще прекарат коронавируса като обикновен грип

" Коронавирусът наподобява на настинката, само че защото нашата имунна система не го е срещала до момента, реагира прекомерно бурно против него, както нашето общество реагира прекомерно бурно към избрана вест. "
Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев, член на Медицинския съвет към Министерски съвет отпред с проф. Коста Костов, в ефира на Канал 3.
Д-р Симидчиев допъпни, че болестта има медицински характерности, които го вършат по-рисково повече в публичен проект.
" 4 от 5 от нас ще прекарат това заболяване като един грип, само че има рискови групи за които знаем, че имат по-голяма заплаха да починат “, продължи пулмологът.
" Причината да има толкоз комплициране частично е и фактът, че има прекалено много добра осведомителна система и обособен случай провокира генерализация. Възрастните хора от време на време съблюдават повече карантината, има голям брой аргументи и не трябва да се обобщава от обособени обстоятелства “, добави той.
По отношение на Медицинският съвет той призна, че към този момент има неофициален темперамент, тъй като имало разделяне.
" Медицинският съвет съществува, само че към този момент е неофициален, тъй като съществуването му в публична функционалност провокира повече разделяне, в сравнение с обединяване ", уточни той.
" Неформално значи, че няма някой да заподозре, че сме там поради някакви пристрастия. И нещото, което е значително за мен – при една такава позиция, която е официализирана, хората одобряват направеното от нас като наложително, а ние единствено предлагаме “, посочи доктор Симидчиев.
Д-р Симидчиев предложи уравновесена диета, само че изрично се изрече против цигарите, като съгласно него " цигара след цигара отслабва белия дроб “.
„ Това, което мога да предложа е, че сигурно в случай че се забранят цигарите, ще стартира паралелната търговия, бих предложил взетото като данък да се връща в опазването на здравето “, предложи доктор Симидчиев.
" Тютюнопушеното постоянно го е правело досега, и оказва помощ всичко да влиза в белия дроб “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР