Коронавирусът причини опасен спад в американската икономика, а шансовете за

...
Коронавирусът причини опасен спад в американската икономика, а шансовете за
Коментари Харесай

Съдбата на Тръмп с една неизвестна величина: колко бързо ще се възстанови икономиката на САЩ

Коронавирусът аргументи рисков спад в американската стопанска система, а възможностите за преизбиране на президента Доналд Тръмп внезапно се оказаха подвластни от една мъчно контролируема обстановка, написа Асошиейтед прес.

За идващите седем месеца Тръмп може да бъде заставен да води предизборната си акция в страна, обхваната от страха от загуба на работни места, банкрути и болест. На американския президент, който непрекъснато изтъкваше възхода на фондовата борса и силата на стопанската система като централен претекст за преизбирането си, ще му се наложи да поддържа незабравим баланс.

Много икономисти настояват, че предстоящото разпределяне на федерални средства няма да предотврати рецесията. Служители предвиждат, че пакетът, който се разисква на Капитолийския рид, ще бъде на стойност от към 1.4 трилиона $, като, дружно с спомагателните ограничения на Федералния запас, финансовата помощ за американската стопанска система може да доближи два трилиона $.

Фондовите тържища към този момент се сринаха. Компаниите и учебните заведения стопират работа в опит да бъде овладяна епидемията. От молбите за помощи при безработица излиза наяве, че седмичният брой на освободените от работа може скоро да задмине най-лошите дни на Световната криза, защото милиони хора губят работата си.

Според специалистите в банка " Голдман Сакс " 2,25 милиона американци са подали молби за помощи при безработица през миналата седмица - броят им е малко по-голям от всички работни места, основани през цялата 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР