Коронавирусът показва дефицит на европейски лидери. Това заяви в сутрешния

...
Коронавирусът показва дефицит на европейски лидери. Това заяви в сутрешния
Коментари Харесай

Любен Дилов: Коронавирусът показва дефицит на европейски лидери

Коронавирусът демонстрира недостиг на европейски водачи. Това съобщи в утринния блок на БиТиВи писателят и сценарист Любен Дилов - наследник.

По думите му сега поради ковид се демонстрира един огромен недостиг на европейски водачи, тъй като надали може да има по-щастлива опция за Европейския съюз да работи единно, мощно и могъщо да убеди европейците в личното си битие. Това обаче не се случвало въобще.

Пандемията е обстановка, в която Европейският съюз може да покаже единно деяние и единна политика. " Например Нидерландия счита, че колкото повече се разболеят, толкоз по-бързо ще се построи имунитет. У нас пък се поставят крути ограничения, демонстрира се някакъв тип разцепление в метода на справяне с казуса с ковид ", безапелационен беше писателят.

Любен Дилов има вяра, че изолацията ще докара до доста положителни плодове. Свободата не трябва да се теоритизира, тъй като ограничаването на свободата не се постанова от политически предумисъл, акцентира той и добави, че всеки, който твърди противоположното, не прави добра услуга на себе си и на другите.

Писателят уточни, че си коства да платим икономическата цена от ковид, тъй като всички ще излезем по-бедни от обстановката, само че номерът е да излезем по-щастливи. Всяка рецесия е опция, сподели той и уточни, че хуморът е извънредно здравословен.

" Изключителен късмет за човечеството е карантината, тъй като и небогати, и богати имат един и същи проблем сега и той е, че би трябвало да се оправят със себе си. Седят заключени и би трябвало да се изправят против най-голямото страшилище, което ги гледа заран в банята като се бръснат ", подчертава Любен Дилов.

В закючение той означи, че е неповторим късмет да си останем у дома, да помислим и да почетем. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР