Коронавирусът показа слабите места и невъзможността за работа на международните

Коронавирусът показа слабите места и невъзможността за работа на международните ...

Политолог: Коронавирусът показа слабите места на международните организации.

Коронавирусът показа слабите места и невъзможността за работа на международните организации. Това каза за „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов. Той обясни, че България ще се намира в много тежка ситуация след пандемията и добави, че в този период ще е трудно намирането на международни партньори. Според него заради кризата в Европа отново се надигат националистическите течения.
„Всяка държава осъзнава, колко е важно нейното правителство да може само и веднага да взема решение в интерес на своето общество, без да се съобразява с политически съюзи, бюрократи, слаби и неефективни международни организации. Мисля, че и разговорът за националните държави ще продължи, и разговорът за глобализацията ще продължи, но по по-трезвен и обективен начин“, посочи политическият анализатор.
Георги Харизанов каза още, че в момента влиянието на Китай в ООН и Световната здравна организация е огромно, с което се намалява критиката към азиатската държава. Според него липсва механизъм за действие в подобни ситуации на глобално и европейско ниво.
А последните новини за коронавируса следете ТУК.

Източник: actualno.com