Коронавирусът отново настъпва и регистрираме все повече новозаразени и хоспитализирани.

...
Коронавирусът отново настъпва и регистрираме все повече новозаразени и хоспитализирани.
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Надига се нова Ковид вълна

Коронавирусът още веднъж настава и записваме от ден на ден новозаразени и приети в болница. Извиха се и опашки в София от искащи да си слагат новата ваксина против Ковид-19, пристигнала у нас преди дни.

" В началото на вълната сме, доста е нарастването. Очакванията са, че този растеж ще продължи и към началото на ноември ще достигнем пик. Вероятно няма да се върнем към трагичните събития Спешна помощ да не съумява да събира пациентите. Новите разновидности на вируса не демонстрират толкоз тежко протичане, само че бързо и елементарно се популяризира ", разяснява основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред Bulgaria ON AIR.

Той означи, че подвариантът Пирола стартира да се появява все по-често. Характерно е, че е много изменен.

" Тук имаме 35 разновидности, което го прави друг като опция за превъзмогване на имунитета. Ако желаеме да бъдем предпазени, в действителност би трябвало да бъдем имунизирани с новите ваксини, създадени за новите варианти на Омикрон. Има над 100 хиляди ваксини в страната, хората се убедиха, че това може да ги защищити оптимално дейно ", сподели още доцент Кунчев в студиото на " България заран ".

По думите му признаците на Ковид-19 са се трансформирали в позитивна посока и не постановат толкоз постоянно хоспитализация. Заболяването се характеризира със мощно главоболие и изнемощялост, появява се раздразнение в гърлото, което минава в кашлица. Симптомите минават за 3-4 дни, само че има заплаха хората с повреден имунитет или хронични болести да го карат доста по-тежко, изясни гостът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР