Коронавирусът остава активен върху човешката кожа в продължение на 9

...
Коронавирусът остава активен върху човешката кожа в продължение на 9
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът живее 9 часа върху кожата


Коронавирусът остава деен върху човешката кожа в продължение на 9 часа, откриха японски откриватели. Това изобретение съгласно тях демонстрира нуждата от постоянно миене на ръце те за битка с пандемията от Covid-19, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Патогенът, който предизвиква грип, оцелява върху човешката кожа в продължение на 1,8 часа, показва проучването, оповестено този месец в списанието „ Клинични инфекциозни заболявания “.

“Деветчасовото оцеляване на SARS-CoV-2 (вирусният вариант, който предизвиква Covid-19) върху човешката кожа е с по-голям риск от предаване при контакт спрямо IAV ( грипен вирус А), като по този метод форсира пандемията ”, се споделя в известието.

Изследователският екип е тествал кожа, събрана от проби за аутопсия към един ден след гибелта.

И ковид ът, и грипният вирус се деактивират в границите на 15 секунди посредством използване на етанол, който се употребява в дезинфектантите за ръце.

“По-дългото оцеляване на SARS-CoV-2 върху кожата усилва риска от контактно предаване; хигиена та на ръце те обаче може да понижи този риск ”, се споделя в проучването.

Проучването поддържа насоките на Световната здравна организация за постоянно и изцяло измиване на ръце те, с цел да се ограничи предаването на вируса, заразил близо 40 милиона души по света, откогато се появи в Китай в края на предходната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР