Коронавирусът няма да уплаши Аполония - созополските празници на изкуствата,

...
Коронавирусът няма да уплаши Аполония - созополските празници на изкуствата,
Коментари Харесай

36-ата "Аполония" посреща над 30 събития на открито


Коронавирусът няма да уплаши " Аполония " - созополските празници на изкуствата, които ще свирят общ брой на музите за 36-и път. И тази година, като всяка друга от 1984-а насам, фестивалът ще се състои при започване на септември под созополските смокини и асми. Цялата фестивална стратегия ще се организира навън – класическите концерти, рок и поп събитията ще бъдат в Амфитеатър Аполония от 19:00 и 21:00 часа, литературните срещи – в двора на Художествената изложба в Стария град, театърът и киното – в лятното кино на Созопол от 18.30 и 21:00.

Откриването е на 1 септември с пианиста Живко Петров и трио му JP3 (включващо още Димитър Карамфилов и Митко Семов). Специален посетител е различен виртуоз на клавишите - Людмил Ангелова. Концертната стратегия в Созопол включва и независима изява на градския стихотворец Ицо Хазарта от " Ъпсурт ", концерти на " Фондацията ", Владимир Ампов-Графа, Любо Киров.

Почитателите на българското кино ще могат да видят премиерните прожекции на " Страх " с режисьор Ивайло Христов и " Мълчание с достолепие " на документалистката Адела Пеева, а също и късометражните анимационни филми на номинирания за " Оскар " художник и режисьор Теодор Ушев " Сляпата Вайша " и " Физика на тъгата " и към този момент пожъналите фестивални триумфи " Котка в стената " и " Сестра ". 

Пикът в театралната стратегия е юбилейният моноспектакъл на Мариус Куркински " Мариус на 50 ", само че свои премиерни и предпремиерни спектакли ще покажат и режисьорите Лилия Абаджиева, Здравко Митков, Иван Урумов. 

Класическата стратегия включва концерти на Александрина Пендачанска с съпровода на Людмил Ангелов, Зорница Иларионова (цигулка) и Георги Черкин (пиано), трио " Арденца " и други, както и майсторски клас на световноизвестния български бас Орлин Анастасов.

В програмата са включени и редица министър председатели на книги, измежду които са „ Аполония Понтийска. Колекции на Лувър и български музеи ", „ Земното щастие " на Георги Лозанов, а Стефан Вълдобрев ще показа своята първа „ Книга на песните ".

" Аполония " ще продължи до неделя, 6 септември, а цялостната стратегия можете да намерите на . 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР