Коронавирусът няма да приключи със затоплянето на времето. Това заяви

...
Коронавирусът няма да приключи със затоплянето на времето. Това заяви
Коментари Харесай

Вирусолог: Топлото време няма да унищожи коронавируса

Коронавирусът няма да завърши със стоплянето на времето. Това съобщи в ефира на учен Ангел Гълъбов от Института по микробиология към Българска академия на науките.

Инкубационният интервал на грипа е два дни. При него няма признаци на белодробно засягане. Има нараснала температура, болежка в мускулите и главоболие. Кашлицата се появява чак след няколко дни. При коронавирусната зараза незабавно се появяват проблеми в дишането. Вирусът стартира с кашлица, която става все по-силна. Грипният вирус не навлиза в кръвта. Той поразява дихателните пътища. Коронавирусът визира алвеолите ”, сподели Гълъбов.

Той изясни и каква е разликата в лекуването на двете болести.

" При грипа има много ефикасни медикаменти. Те би трябвало да се одобряват най-късно на втория ден. Освен това се приема и антиоксидант. При коронавирусната зараза се приема ремдезивир . Той е употребен и против ебола. Китайците пък пробват лекарства, които са против СПИН. Те обаче са много токсични. В Китай измислиха и лечението със серум от към този момент преболедували.  Всеки инфектиран с ковид се подлага на механична вентилация и противовъзпалително средство ”, сподели още Гълъбов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР