Коронавирусът не щади собствениците на коли. Тъй като повече хора

...
Коронавирусът не щади собствениците на коли. Тъй като повече хора
Коментари Харесай

Заключвайте колите си! Коронавирусът не щади и собствениците на автомобили

Коронавирусът не щади притежателите на коли. Тъй като повече хора от всеки път си стоят у дома, с цел да пречат за разпространяването на COVID-19, техните лимузини, пикапи и джипове стоят паркирани без контрол по улиците, което ги прави лесна плячка за крадците, съблазнени от комфортните благоприятни условия, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки утихналите улици и съвсем изчезналото придвижване по тях, кражбите на коли са скочили с 63 % в Ню Йорк и съвсем със 17 % в Лос Анджелис от 1 януари доникъде на май в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Много правоналагащи органи из цялата страна също рапортуват за растеж на кражбите на коли и от коли, макар че като цяло закононарушенията, свързани с принуждение, са спаднали трагично в народен мащаб по време на пандемията. Това е нискорисково закононарушение, носещо евентуално високо заплащане, споделят от полицията, изключително тъй като доста водачи оставят колите си незаключени или даже с ключовете вътре.

"Това е като да сложиш на прозореца стикер с думите "ела и вземи моите неща ", сподели сопнато Алекс Вилануева - шериф на община Лос Анджелис.

В Остин, Тексас, цели 72 на 100 от откраднатите 322 автомобила са били с оставени вътре ключове. Общият брой на автокражбите през април е скочил с към 50 на 100, а кражбите с щурм от коли са нарастнали с 2 на 100 спрямо април 2019 година.

Вирусът основава "перфектна стихия ", сподели служителят на реда Крис Ветрано от Остин, който оглавява група от 11 детективи, проверяващи случаи на обири на транспортни средства.

Белият дом вкарва по-рано възбраната за достъп на лица, идващи от Бразилия

Елементите на тази "буря ": водачите са си у дома и не употребяват, нито наглеждат постоянно колите си. Училищата са затворени и доста младежи се шляят и нямат нищо срещу да пробват шанса си. Престъпниците също не вървят на работа и разполагат с повече време, или се нуждаят от бързи пари, с цел да поддържат наркотичните си привички.

"Днес можеш да влезеш в интернет и да научиш по какъв начин да проникнеш в кола единствено с едно надникване в ЮТюб ", сподели Верано.

А той е човек, който знае какво приказва: преди година някой проникна в изводи му Форд Ф-150 пикап - един от най-често крадените коли.

Според полицейския детектив Грег Уилкин от Солт Лейк сити, 22-процентният скок на кражбите с щурм от коли там евентуално се пада на незначителен брой нарушители, настоящи по правилото за бърза плячка.

"Всичко трае единствено 10 секунди, - сподели той. - Те не се мотаят дълго време в колата ви, а единствено "прас - граби - и бягай ", постоянно измежду бял ден. "

Уилкин се притеснява, че броят на такива обири ще пораства, тъй като "хората стават все по-отчаяни с течение на времето ".

В Балтимор обаче е в ход акция за понижаване на обичайно високия брой автокражби и кражби, която, наподобява, дава положителни резултати. Кражбите от коли са намалели с 24 %, а кражбите на коли - с 19 % от януари до май в съпоставяне със същия интервал на м.г.

Според полковник Ричард Уорли - началник на патрулната работа, това частично се дължи на дейните старания да се припомня на жителите да заключват колите си, да вземат основните вкъщи си и да паркират на добре осветени места. В това отношение пандемията в действителност оказа помощ на полицията: Хората са си у дома, карат по-малко и наблюдават какво става из квартала. Полицаите в този момент имат повече време за деликатно наблюдаване, защото повикванията им за тежки престъпения или по други мотиви са намалели. Неотдавна бе задържан апаш, откакто кола беше спряна за инспекция и вътре бяха открити 13 откраднати автокатализатора.

Понякога обаче всичко е въпрос на шанс, да вземем за пример за Линдзи Елдридж - локална полицейска координаторка за връзки с обществеността. Тя не запомнила ключовете в поставката за чаша в колата си. Сетила се малко преди да заспи. "Тя можеше да стане следващата численост в статистиката ", сподели Уорли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР