Коронавирусът не може да бъде спрян от международните граници и

...
Коронавирусът не може да бъде спрян от международните граници и
Коментари Харесай

Еманюел Макрон и Джузепе Конте искат глобално сътрудничество заради коронавируса

Коронавирусът не може да бъде спрян от интернационалните граници и с цел да се борим с него, е належащо да се откри дейно интернационално съдействие, съобщи френският президент Еманюел Макрон, съобщи БГНЕС
" Ситуацията с вируса визира всички нас и той може да бъде решен посредством дейно интернационално и европейско съдействие. Коронавирусът не се стопира от границите, колкото и да е тъпо това ", съобщи Макрон на взаимна конференция с италианския министър председател Джузепе Конте в Неапол.
Според френския президент координацията сред министерствата на опазването на здравето и непрекъснатият контакт сред съответните ведомства на двете страни разрешават по-добър надзор на обстановката с разпространяването на вируса и прогнозиране на неговото развиване.
" Италианският метод за преодоляване на огнищата е верен и фактът, че Световната здравна организация се опълчи на затварянето на границите, удостоверява това ", съобщи Макрон, наблягайки нуждата от " еластичност " и " европейски отговор " на скока на разпространяване на болестта.
Премиерът на Италия Джузепе Конте от своя страна съобщи, че затварянето на границите ще докара до " непоправими вреди за стопанската система " и затова е " непристъпен път ". " От самото начало държавното управление се оправя с огромна отговорност при изключителната обстановка, която визира освен Италия, само че в бъдеще ще засегне страни, които наподобяват по-малко ангажирани ", сподели Конте.
Каква е настоящата обстановка в битката с ковид - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР