Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това каза в

...
Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира

Коронавирусът не изчезва, а продължава да мутира. Това сподели в ефира на NOVA вирусологът проф. Радостина Александрова.

„ Това, че свалихме маските е добре, пониженото тестване обаче не е добре, тъй като ние би трябвало да следим и да знаем какво се случва с вируса и по какъв начин се трансформира геномът му ", изясни тя.

По нейни изказвания пандемията не е завършила, а вирусът остава измежду нас.

" За благополучие имаме задоволително познания и средства, с цел да можем да продължим да живеем обикновено. На 13 април на последната си конференция СЗО означи най-ниския интервал на смъртни случай с ковид. Има страни, в които обаче той остава активен”, Проф. Александрова добави, че остават рекомендациите на управляващите за слагането на трета бустерна доза от имунизацията.

Интензивното разпространяване на вируса демонстрира, че той продължава да натрупа разновидности, в каква посока тъкмо, не е ясно, съобщи експертът.

Според нея преобладаващият вариан е Omicron B.A.2, която е изместила Omicron B.A.1.

" Следващият вид не знаем дали ще се популяризира по-добре, само че несъмнено ще бяха по-успешно от имунния отговор. COVID-19 не се самоунищожава”, сподели още вирусологът.

Според Радостина Александрова не е изключено през есента да има ново активизиране на болестта.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР