Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма как да очакваме да

...
Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма как да очакваме да
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Едно масово контактуване с вируса ще ни даде възможност да го преживеем

 Коронавирусът не е сезонен вирус. Няма по какъв начин да чакаме да изчезне с появяването на топлото време. Вирусът по принцип си живее и се популяризира от много топли региони ". Това съобщи доцент Андрей Чорбанов от Департамент " Имунология " в Института по микробилогия към Българска академия на науките.

" Ясно е, че през последните дни има повишен брой проби. Ако се пресметна процентът на позитивните проби по отношение на тестванията, ще се види, че резултатът не  е фрапантен. Нарастването на броя на инфектираните в действителност е много постепенно и гладко ", сподели още той.

По думите му сега лабораториите работят към този момент доста по-добре.

" Твърденията, че няма колективен имунитет са безумни. Фактът, че разпространяването е такова повишава, че има подобен. Все отново разпространяването е доста малко на фона, на който може да се чака ", разяснява доцент Андрей Чорбанов.

И добави: " Няма нито един потвърден случай в международен проект за наново инфектиран. Смятам, че има имунитет. Все още нямаме софтуерно време, с цел да се потвърди, какъв брой време трае той ".

" Вирусът се популяризира най-много измежду хора, които са компактно дружно, да вземем за пример хората в домовете за възрастни, фамилии. Огромният % починали хора в Швеция, Италия и Испания е в домовете за възрастни. Те не стопираха свижданията ", уточни още доцент Андрей Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР