Коронавирусът не е плод на черната биология и не е

...
Коронавирусът не е плод на черната биология и не е
Коментари Харесай

България е на финала на пандемията

Коронавирусът не е плод на черната биология и не е основан в лаборатория. Това съобщи пред БиТиВи проф. Камен Плочев, началник на Първа клиника по инфекциозни заболявания към ВМА.

Най-съвършеното нещо на планетата се основава от природата. Този вирус е толкоз идеален, че е парадокс човешка ръка да го е пипнала. Той е неповторим, съобщи проф. Плочев.

По думите му България е към финала на тази пандемия, съдейки по броя на записаните случаи. Коронавирусът най-вероятно ще продължи своето престояване в човешкия организъм, само че под друга форма, допуска инфекционистът. 

Медикът изясни разликата сред елементарния грип и COVID-19 въз основата на няколко критерия Първият е репродуктивното число. Грипният вирус заразява по-малко от двама души, до момента в който коронавирусът - сред 2 и 4 души. Варицелата пък заразява повече от пет души.

По отношение на критерия смъртност при грипа тя е 2%, до момента в който при ковид - сред 2 и 15%. " Най-смъртоносни - със смъртност повече от 15%, са еболата и едрата шарка ", изясни проф. Камен Плочев и добави, че коронавирусът се намира някъде по средата.

Нито е доста инфектиран, нито доста гибелен. Но въпреки всичко задоволително инфектиран и обезпокоително гибелен, добави той.

Хората с ковид, при които болестта е протекло без признаци, са заразни 14 дни. 55% от случаите са леко протичащи. Те са заразни в продължение на 20 дни.

Средно тежките форми, които са 10%, са заразни през целия интервал и има 15% смъртност. При супер тежките форми смъртността е 50%, съобщи инфекционистът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР