Коронавирусът не дойде. Не дойдоха и крокодилите от вица. Крокитата

...
Коронавирусът не дойде. Не дойдоха и крокодилите от вица. Крокитата
Коментари Харесай

ИЗВИНЕТЕ СЕ!

Коронавирусът не пристигна. Не пристигнаха и крокодилите от вица. Крокитата не пристигнаха, тъй като някой е ръсил пясък, а първото – тъй като всички носехме маски.

Участвахме в този цирк в ролята на дресирани овце. Представление на световно равнище. Вменяваше ни се лична отговорност за запазване на цивилизацията. Отговорност за възможната мъчителна гибел на хора, които обичаме.
Сега сме живи. Коронавирусът някак необичайно изчезна, само че още има сводки за неговите похищения. Партенката за края на човечеството все по-вяло се подхранва с втори талази, съдбовни вирусни разновидности и злокобни завръщания в неловко за нас време.
Живи сме, само че сме леко изтръпнали финансово. Какво приказвам?! Някои от нас напряко са банкрутирали. Уволнени. Малкият им бизнес е унищожен. Отношението към тези хора е като към евентуално мъртви. Като „ сталински самовари “ (направи информация в гугъл). Периодично по дребния екран излизат някакви самозабравили се папуняци и изясняват на публицисти с мисирски рефлекси, че за всички обеднели има планувани заеми и така нататък финансови принадлежности, които в едно по-честно време щяха да се назовават с вярното им име – насмешки и издевателства. Освен това ни се вменява, че стопанската система ни е в напредък. И макроикономически (когато някой произнесе думата макроикономически, един икономист получава оргазъм) нещата не седят зле. Ако ти си банкрутирал, то някои производители на гел, алкохол или маски, са създали пачката. Така е в капитализма.
Освен това и Европа ще ни помогне. Чува се за някакви хипотетични милиарди, които на всички ни е ясно, че в случай че тръгнат към България, още на държавната граница ще създадат изострен завой в посока най-близката офшорна зона. Но това е друга тематика. За безработния глупец ще остане премия, че поради борбата му с ковид, след няколко години ще е без къща, тъй като няма да може да си погаси корона-кредитът. Знам, че не е радостно, само че за сметка на това е гадно. Но по този начин е в капитализма – овците ги стрижат, а най-после ги колят.
Нека се върнем на опустошителната пандемия, която се зададе с невиждана гняв и остави след себе си крепко трупове. Напълни колоните с хладилни камиони и задръсти моргите.
Смееееех! Смеееех, дами и господа.
От един месец проследявам смешните сводки, в които се афишират умряли от ковид, но със съпътстващи тежки черепно мозъчни контузии или съпътстващ рак или съпътстващ инфаркт. Голямо съпътствие пада. С неспокойствие чаках новината за тежката самолетна злополука, в която всички са починали от ковид, само че за благополучие нямаше такава.
Гледах и репортаж, в който докторите от първа линия (тези, които ги накараха да вървят като космонавти и ги посочваха като мечки) не са получили обещаните им пари. Нямам визия какво са им обещавали, само че разбирам. Ако не е ясно ще поясня – прецакани са. Най-много да ги обезщетят с по един кашон от към този момент никому ненужните маски. Но по този начин е в капитализма.
Чудя се по какъв начин ще завърши всичко? Защото е време да завършва. Защото няма трупове без трупове, гибел без гибел и пандемия без пандемия. Всичко беше преекспонирано до полуда, а финалът се явява и като огромен тест за просветеност.
Моля ви, дано завърши с едно публично ИЗВИНЯВАЙТЕ. Не търсете статистически еквилибристики за излизане от ситуацията. Извинете се и толкоз. Извинението пари не коства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР