Коронавирусът нахлу в Белия дом. Повече от 200 000 американци

...
Коронавирусът нахлу в Белия дом. Повече от 200 000 американци
Коментари Харесай

Без екшън на дебат Харис-Пенс, но с един неканенен гост ВИДЕО

Коронавирусът нахлу в Белия дом. Повече от 200 000 американци починаха от вируса. Все още доста въпроси към здравето на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп остават без отговор, откакто самият той се болести. На фона на всичко това вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и сенатор Камала Харис се срещнаха в Солт Лейк Сити - зад плексиглас - за първия и единствен вицепрезидентски спор.

"Политико " показва основни моменти от дебата.

"Умолявам ви ": присъстващите на дебата бяха призовани непрекъснато да носят маски

Преди да стартира дебатът присъстващите бяха предизвестени да носят маски непрекъснато по време на дебата. Тези, които отхвърлят, бяха предизвестени, че ще бъдат помолени да изоставен.

"Моля ви, не сваляйте маските ", приканиха уредниците на дебата.

Предупреждението бе отправено след появилата се информация, че фамилията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е отказало да носи маски на първия президентски спор.

Харис назова Covid-19 "най-големия неуспех " на американска администрация

Сенаторът от Демократическата партия нападна Тръмп при започване на дебата. Тя дефинира дейностите на държавното управление в битката с ковид като "най-големия неуспех на президентска администрация в историята на страната ни ".

Харис уточни човешките и стопански загуби от пандемията. В страната повече от 210 000 американци починаха, над 7 милиона са инфектираните, всяка пета компания затвори и над 30 милиона души останаха без работа за последните няколко месеца, акцентира тя.

Камала Харис упрекна администрацията на Тръмп, че е покрила сериозността на вируса още през януари.

На 28 януари вицепрезидентът и президентът бяха осведомени за естеството на тази пандемия. Те знаеха и го покриха. Президентът сподели, че е машинация. Те омаловажиха сериозността на пандемията, продължи тя офанзивата си.

Пенс: Планът на Байдън за пандемията "малко като плагиатство "

Вицепрезидентът не се забави и нападна Байдън, заявявайки, че проектът му за битка против ковид "изглежда малко като плагиатство ". Той уточни, че проектът обгръща неща, които са подхванати от държавното управление - тестване и създаване на ваксина.

Харис се обърна непосредствено към феновете и ги попита дали считат, че отговорът на администрацията на Тръмп е задоволителен и отряза Пенс, който се опита да я прекъсне, първата престрелка сред двамата. " Господин вицепрезидент, аз приказвам " , отвърна тя.

Сенаторът още веднъж се обърна към Пенс да спре да прекъсва

На вицепрезидентския спор нямаше съществени словесни престрелки и безпорядък като на първия президентски спор. Но, когато Пенс се пробва да прекъсне Харис, когато тя говореше за данъчния проект на Байдън, сенаторът съобщи ясно, че тя ще приключи изречението си без спиране: "Ако нямате нищо в противен случай, оставете ме да завърша ".

Харис искаше да каже, че Байдън няма да усилва налозите на тези, които вършат по-малко от 400 000 $, нито ще не разрешава фракинга. Когато модераторът се опита да я прекъсне, тя съобщи: "Прекъсвате ме, бих желала да завърша ".

Пенс отбрани събитието в "Роуз гардън " в Белия дом, обвързвано с разпространяването на ковид в администрацията на Тръмп

Събитието на 26 септември, когато Тръмп номинира Ейми Барет за арбитър от Върховния съд, се организира извън, което се поддържа от учените, сподели Пенс и добави, че доста спекулации са се появили.

"Президентът Тръмп и аз се доверяваме на американския народ да направи най-хубавия избор за здравето си. Джо Байдън и Харис непрекъснато приказват за заповеди, освен заповеди за ковид, само че и държавното управление да поеме опазването на здравето ", акцентира той.

Харис за комерсиалната война с Китай: "Вие изгубихте комерсиалната война "

Сенаторът атакува икономическите политики на Тръмп. Според нея президентът е изгубил комерсиалната война с Китай, което пък Пенс дефинира като победа.

Харис означи, че са изгубени 300 000 работни места в производството, а фермери са оповестили фалит поради комерсиалната война. Действията на президента са довели до "рецесия в производството ". Тя цитира данни, които демонстрират, че в края на първия мандат на Тръмп са изгубени толкоз доста работни места, че няма различен държавен глава с подобен отрицателен връх.

"Почти половината от американските наематели се тревожат дали ще могат да си платят наема в края на месеца. Ето къде е стопанската система на Съединени американски щати сега. И това е поради пагубното и провалено водачество на тази администрация ", атакува Харис още веднъж.

Пенс отговори с рецензия по адрес на Байдън, че е следен от Китай през последните десетилетия.

"Изгубена комерсиална война с Китай? Джо Байдън в никакъв случай не се бори ", счита той.

Двамата претенденти също се сблъскаха за дейностите на Съединени американски щати в Близкия изток, мненията на Тръмп за американската войска и митингите против расизма в страната. По въпроса за мирния преход, Пенс го избегна и разгласи, че имат вяра, че ще бъдат избрани отново за още четири години.

Звезда на дебата се оказа един натрапен посетител - муха.

Неканеният посетител притегли вниманието в един миг от дебата - муха кацна на косата на Пенс за към две минути. Двамата дискутираха расизма и полицейския произвол, когато мухата кацна на главата на Пенс, който не даже не разбра.

Социалните мрежа реагираха с смешки. Дори и вицепрезидентът Байдън се пошегува с мухобойка. Някои в обществените мрежи се майтапиха дали някой може да направи тест за ковид на мухата.

BREAKING: Fly lands on VP Pence's head.
— Josh Marshall (@joshtpm)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР