Коронавирусът, който възникна в град Ухан в китайската провинция Хубей

...
Коронавирусът, който възникна в град Ухан в китайската провинция Хубей
Коментари Харесай

Франция-кондоми, САЩ-оръжия, България-цитруси. Кои са най-търсените продукти по време на пандемия?

 Коронавирусът, който породи в град Ухан в китайската провинция Хубей и в доста къс период се трансформира в световна зараза, разкри навиците и целите на доста страни.

След като рецесията с ковид набра скорост, стана ясно кои артикули най-вече търсят в супермаркетите жителите на другите страни.

Турският народ, който при война и бедност складира брашно, булгур, бобови култури, зехтин и захар, в дните на ковид епидемията се втурна към обичайния одеколон (наричан в Турция колоня и употребен на първо място за стерилизация на ръцете, бел.ред.). Резултатите от другите страни са много разнообразни.

Германия - тоалетна хартия

Гражданите на Германия, която с помощта на навременните ограничения против ковид е в много по-добро състояние спрямо други страни в Европа, с увеличението на новините за епидемията се втурнаха да купуват тоалетна хартия и препарати за хигиена. Супермаркетите в страната, магазините за хигиенизиращи препарати и аптеките се трансфораха в най-посещаваните места. Търсенето беше толкоз огромно, че цената на пакет тоалетна хартия скочи преди известно време до 20 евро в уеб сайтове за онлайн търговия.

Съединени американски щати - оръжие

В Съединени американски щати, както при всяка рецесия, и в тази също доста неща си остават същите. Освен че се запасиха с храна и питиета, американците щурмуваха и местата за продажба на оръжие. В доста оръжейни магазини продуктите се изчерпаха, като беше продадено освен оръжие, само че и голямо количество муниции.

Италия - макарони и вино

В Италия, най-тежко потърпевшата от ковид страна, най-вече се продаваха макаронените произведения. В тази страна, където над 10 хиляди души изгубиха живота си, сходно на Турция са известни тоалетните в композиция с биде, заради което нямаше огромно търсене на тоалетна хартия. Вместо това бяха продавани макаронени произведения и вино.

Испания - тестени произведения и вино

В Испания, където са умряли 5982 души (7340 по най-нови данни, бел.ред.), а над 73 хиляди (вече над 85 хиляди, бел.ред.) са болни, максимален интерес има към макаронените и тестените произведения и виното. Не се следи прекалено търсене на тоалетна хартия.

Нидерландия - опиати

Страната, в която леките опиати са разрешени в несъмнено количество, преди да бъдат затворени местата за продажба и консумация на тези артикули, младежите се запасиха с марихуана за персонална консумация. Пред кофи шоповете, които ще останат затворени до 6 април, се извиха дълги опашки.

Турция - одеколон

Тоалетната вода, която назоваваме колоня, чийто оригинал идва от Кьолн и е прочут като " одеколон 4711 ", оглави нашето търсене по време на рецесията с ковид. Одеколонът, който поради високото си алкохолно наличие се употребява като дезинфектант, застана отпред на най-продаваните артикули в Турция.

Франция - вино и презервативи

Франция, където има над 31 хиляди инфектирани (по най-нови данни - 45 хиляди), се насочи към по-различен артикул от този в останалите страни... В дните на преживяваната рецесия с ковид във Франция скочиха продажбите на презервативи и вино.

Скандинавски страни - болкоуспокоителни

Продажбите по време на ковид в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия доста се разграничават от тези в останалите страни. В скандинавските страни имаше огромно търсене на болкоуспокояващи и температуропонижаващи медикаменти, както и на инсулин. Това е нещото, което се търси в аптеките в региона напоследък.

България - цитруси

България се е насочила към цитрусите. Българите купуват огромни количества лимони, портокали и прочие

Швейцария - замразени храни

В Швейцария пък, където се следи огромно разпространяване на ковид на глава от популацията, се продават най-много подготвена замразена храна, зеленчуци и - сходно на Германия - тоалетна хартия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР