Коронавирусът, който сложи спирачки на световната киноиндустрия, се превръща в

...
Коронавирусът, който сложи спирачки на световната киноиндустрия, се превръща в
Коментари Харесай

Готов е и първият филм за коронавируса - slava.bg

Коронавирусът, който постави спирачки на международната киноиндустрия, се трансформира в основен воин в нов филм. Въпрос на време беше преди филмовите дейци да употребяват COVID-19 и парализата, до която докара болестта, като ентусиазъм за свои произведения. Първи в листата на режисьори, които слагат ковид в светлините на прожекторите, е канадецът Мостафа Кешвари.

Филмът му носи името „ Корона “, към този момент е инсталиран и сега се водят договаряния за продажбата му на стрийминг платформи по този начин, че той да може да доближи до феновете си даже и в актуалната обстановка.

"Бях в асансьора и прочетох във вестника за офанзивите против китайци, до които докара страха от заразяването ", изяснява пред The Hollywood Reporter режисьорът. Ето за какво той нарежда сюжета и на своята творба в асансьора. Група съседи засядат там, а терзанията, прерастващи в параноя още веднъж са свързани с вероятността китайската им съседка да ги е притежател на вируса. „ Корона “ е сниман от ръка в един кадър, а Кешвари е призовал актьорите си да импровизират немалка част от разговорите. С кино лентата си той желае да обърне внимание върху расизма, който е разследване на нерешителност.

Снимките към заглавието са осъществени в студио в Канада преди към месец. Самият Кешвари признава, че по време на процеса към момента не е знаел, че коронавирусът ще се трансформира в международна пандемия. И макар че първичните му проекти били да обиколи кинофестивалите с „ Корона “, през днешния ден той избира да качи творбата си непосредствено на стрийминг.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР