Коронавирусът, известен като COVID-19, е най-голямото изпитание за Европейския съюз.

...
Коронавирусът, известен като COVID-19, е най-голямото изпитание за Европейския съюз.
Коментари Харесай

Меркел: Пандемията е най-голямото изпитание в историята на ЕС

Коронавирусът, прочут като COVID-19, е най-голямото тестване за Европейския съюз. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел този следобяд. Важно е блокът да излезе мощен от икономическата рецесия, която пандемията задейства, написа dnevnik.bg.

" Имаме огромно здравно предизвикателство, което обаче визира по друг метод всички страни членки ", сподели Меркел.

Тези мнения на немския водач съответстват със разногласията сред страните в блока кой да е европейският отговор на рецесията и дали той би трябвало да включва издаване на общ дълг - концепция, която Берлин до момента отхвърля, дружно с Хага, Виена и Копенхаген, само че която Рим и Мадрид поддържат.

Канцлерът разяснява и изявленията, съгласно които се обсъжда разхлабване на рестриктивните мерки, наложени на публичния живот в Германия поради ковид, и цитираната последна дата - 19 април. Тя отхвърли да има закрепен завършек на всички ограничения все още, само че сподели, че държавното управление " интензивно " разсъждава по какъв начин е допустимо те да бъдат облекчени. Ще има промени след 19 април, само че е изключено да се стигне до тях по-рано, добави Меркел.

Общественият живот ще се върне в естествения си темп, щом здравната обстановка го разреши, продължи канцлерът. Тя разяснява изказванията, че някои от рестриктивните мерки върху икономическата активност и публичния живот ще останат в действие дълго, самоопределяйки се като " свободомислещ човек ", тя увери, че това не е на дневен ред.

Освен това всекидневието няма да стане както преди незабавно след първите разхлабвания. " При всички положения продължаваме да претърпяваме падемията " и внезапно разхлабване на рестриктивните мерки би заплашило доста животи за момента, сподели тя. Има критерии какво ще се промени поетапно и от кой момент и измежду тях е броят на оздравелите пациенти, продължи канцлерът.

Германия записва 100-хилядния си случай на COVID-19 по-рано през днешния ден. Смъртността там е доста по-ниска от тази други страни (1590 случая при при над 13 хиляди умряли измежду 135-те хиляди заболели в Испания). В съпоставяне още веднъж с Испания обаче оздравелите са малко - едвам 28 хиляди, при над 40 хиляди в южноевропейската страна.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР