Коронавирусът има странно поведение. Избира си къде да ходи. Любимото

...
Коронавирусът има странно поведение. Избира си къде да ходи. Любимото
Коментари Харесай

Корона дебне в парка. Но в бара я мързи

Коронавирусът има необичайно държание. Избира си къде да върви. Любимото му място са парковете, улиците, изобщо навън. Там прелита на три метра разстояние през въздуха и скача от първата майка към бебешката количка, след това от бебешката количка отскача към втората майка. Наоколо тичат октомврийски бегачи и мълниесно се шмугва в носа им, с цел да може по-късно злобно да се изстреля към обичаща есенните разходки двойка. Такъв е коронавирусът: нечовечен убиец на откритите пространства. И властта го разбра - маските би трябвало навън. 
Но те, откритите пространства, го уморяват и напрягат. По отношение на нощния живот коронавирусът е най-захлупеният студент. В питейните заведения може да влязат стотици и да се надишат хубаво с общ и леко вкиснат въздух, само че там към този момент коронавирусът го мързи да взе участие. Той си ляга някъде към 20:30 - 20:45 и спи непробудно. Цял ден е бродил из Борисовата и Южния, свистял е по градски тротоари, летял е по Витошка и Раковска - и вие да сте, ще се уморите. Затова с нощният живот става противоположното на Пепеляшка - тиквите стават каляски, а коронавирусите златен прахуляк и салфетки.  
Пред нощните заведения, там също е забавно. Отпред седят двете мускулести момчета и сполучливо защищават от ковид - да не влиза. Лекциите може да минат онлайн - да живее цифровото обучение - само че в нощните заведения живата връзка е значима. По-важна сигурно от живата връзка сред преподаватели и студенти, за която е ясно, че може да бъде заменена от общителна лекция в Zoom. Дали постройките на университетите да не послужат за нощни заведения? Да не станат зян.
Аз мисля, че в аулата на Ректората има чудесна звучност. 
И най-после, обичаните заведения за хранене. Коронавирусът просто не може да понася заведенията за хранене. Ако си напрегнете паметта ще си спомните по какъв начин Ухан се оправи със болестта - придвижи всички публични услуги в незабавно построени заведения за хранене, тъй като учени откриха, че от тези места болестта страни и заобикаля, тъй като избира домашно сготвената храна. Откакто Борисов подари 11 % Данък добавена стойност на заведенията за хранене и посивя напълно целия бранш, който пък от наслада за спестените пари реши да вдигне и цените, коронавирусът добре схвана, че това е един стопански проблем, в който не би трябвало да се меси. Чу по какъв начин по малкия екран Томислав Дончев съобщи, че заведенията за хранене и моловете са свързани с психиатричния статус на българина и реши, че с цел да не побърка българите, би трябвало да заобикаля тези пространства. А в случай че инцидентно влезе, не се тормозете: вземете един ксанакс, той гони ковид, тъй като успокоява нервната система, a вирусът обича разбушуваните съзнания, до момента в който от спокойните бега.  
Като казахме разбушувани съзнания, стигаме и до най-важното. Коронавирусът е демона на митингите. Ако види хора, събрани дружно в дискотека, не става нищо. Но в случай че види хора, събрани дружно, които стачкуват против Бойко Борисов, просто откача. Учени са открили, че заразява най-лесно и най-тежко, когато нечия уста се напъне да изкрещи: " Оставка ". Този зов провокира максимален вирусен товар и коронавирусът се разтоварва в титанични размери в организма на осмелилия се да  крещи сходно нещо. 
За това става дума. Избягвайте паркове. Избягвайте разходки и улици. Избягвайте обучение, спорт. Избягвайте всеки митинг. Ходенете на мол, ресторант, дискотека и гледайте телевизия. Товава всичко ще бъде наред. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР