Коронавирусът е познат още от 90-те години на ветеринарните лекари,

...
Коронавирусът е познат още от 90-те години на ветеринарните лекари,
Коментари Харесай

Ветеринар разкри как домашните любимци боледуват от коронавирус ВИДЕО

Коронавирусът е прочут още от 90-те години на ветеринарните лекари, твърди лекар Миладин Ядков от Пазарджик. Той и негови сътрудници са се сблъсквали нееднократно с вируса и са лекували домашни любимци.

COVID-19 при хората е разновидност на коронавирозата при животните, счита доктор Ядков. Те не могат да заразят индивида с вируса, само че няма изрично мнение може ли да стане противоположното. През февруари в Хонконг бе потвърден случай на собственик, заразил кучето си с вируса.

„ Получи се разновидност и не се знае противоположният резултат от човек на животното дали ще стане вероятен. През 1995 година се развихри зараза в Пазарджик. Тогава болестта поразяваше червата на животното. Коронавирусът има две форми или заразява червата, или фаринкса и бронхите. И двете са съпроводени с повръщане и диария “, съобщи лекарят. По думите му животните постоянно се заразяват от хората, само че противоположното не се е случвало до момента.

Докторът изясни и по какъв начин можем да предпазим домашните си любимци.

„ Когато са дребни, до шестия месец, в случай че получат такава симтоматика на повръщане, на разстройство, отвод от храна, температура, би трябвало да се извърнат към доктор. Във всяка ветеринарна клиника можете да извършите тест за ковид. Резултатът става за 10 минути “, разясни докторът. И добави, че животните, инфектирани с ковид, умират рядко.

Лекарят посъветва хората, които имат домашни любимци, да ги водят постоянно на обзор и да им дават имуностимулатори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР