Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

До 50 млн. души от туристическия сектор може да изгубят работа си през 2020 г.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Пандемията от ковид COVID-19 заплашва до 50 милиона работни места в бранша на туризма и пътуванията. През тази година евентуално сривът ще е 25% от интернационалните пътувания.

Това предвижда през днешния ден Световния съвет по пътуванията и туризма (WTTC), който дефинира болестта като " непосредствена и забележителна опасност за цялата промишленост, за заетите в нея и за искащите да продължат да пътуват ".

Щетите ще се равняват на изгубени 3 месеца световни пътувания през годината, което може провокира понижаване с сред 12% и 14% на работните места, споделят още от съвета.

В известието на основаната в Лондон организация се припоръчва държавните управления да отстранен или опростят издаването на визи, където това е допустимо, както и да съкратят туритическите такси и да въведят тласъци, откакто премине най-лошото.

Туристическият бранш дава към 10% от международния Брутният вътрешен продукт и заема същия дял работни места.

" Секторът има сили да преодолее това предизвикателство и ще излезе от него по-силен и резистентен, като вземе нужните ограничения да се оправи с Коронавирус и разбираемата паника към него ", споделя Глория Гевара, президент и изпълнителен шеф на WTTC.

Сред апелите за ограничения след пика на епидемията са още премахването или облекчаването на бариерите по летища и пристанища, поддръжка да избрани дестинации с разпределяне на средства за маркетинг и насърчаване на артикули, с цел да си върнат пасажерите и гостите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (420)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР