Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Училищата затварят до 29 март заради коронавируса

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид "

Училищата в цялата страна остават затворени до 29 март поради болестта от ковид COVID-19.

" Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени учебни заведения, екскурзии и други) в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации. При опция се вкарва отдалечена форма на образование ", написа в издадена през днешния ден заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Решението беше взето след оповестеното от Народното събрание изключително състояние, което ще важи един месец - от 13 март до 23 април, както и с рекомендациите на Националния действен щаб.

Учениците в цялата страна са в грипна почивка от 6 март (петък) поради пика на болни от сезонния грип Б. Част от общините - най-вече в Източна България, стопираха занимания няколко дни по-рано. В София в началото образователният развой трябваше да се възобнови на 11 март, само че карантината беше удължена до идващия понеделник (16 март), а по-рано през днешния ден - до 22 март. До през днешния ден единствените градове, в които беше оповестена безсрочна почивка, бяха Плевен Габрово, където бяха регистрирани първите случаи на ковид в страната.

До през вчерашния ден Министерството на образованието не обмисляше уеднаквяване на системите за отдалечено образование за цялата страна. От ведомството обясниха за " Дневник ", че учебните заведения и учителите имат свободата да избират най-удобните за тях платформи и където има опция, да се организира отдалечено образование. Някои учебни заведения започнаха отдалечено образование по лична самодейност още в средата на седмицата. Сред тях са в 2 АЕГ " Томас Джеферсън " и частно учебно заведение " ЕСПА " в София; ЕГ " Иван Вазов ", СУ " Черноризец Храбър ", Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, ОУ " Яне Сандански " и ОУ " Екзарх Антим I " в Пловдив и Търговската гимназия в Бургас.

По-рано тази седмица издателство " Просвета " разгласи, че пуска безвъзмездни електронни учебници и онлайн уроци по български език и литература и по математика за 7 клас поради изключителната почивка. Инициативата " Учим онл@йн с преподавател " включва серия от видеоуроци, водени от учители с богат опит, които учениците ще могат да наблюдават от домовете си. Целта е те да наваксат с образователния материал, с цел да се оправят с матурите в края на образователната година.

Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат предавани на уеб страницата на " Просвета " и на страницата на издателството във Facebook до края на тази седмица. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на уеб страницата на издателството.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (420)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР